Gefeliciteerd!

Je komt nu in aanmerking voor het STAP-budget

Maar let op, je aanvraag is nog niet definitief!

Volg onderstaande stappen om zeker te weten dat je het STAP-budget op 3 juli op de juiste manier aanvraagt

Claim jouw STAP-budget t.w.v. €1000 op 3 juli 2023!

We hebben je een bevestigingsmail gestuurd met de volgende stappen. Vergeet ook niet je SPAM-folder te controleren.

Stap 1 

maandag 3 juli 9.00 uur

Zorg dat je op maandag 3 juli om 9.00 uur (eerder mag altijd), uiterlijk vóór 09:30 inlogt op het STAP-portaal, anders mis je de kans om jouw STAP-budget van 1.000 euro aan te vragen! Zet meerdere devices open (laptop/mobiel) en open hierop meerdere browsers. Zo vergroot je je kans!


We verwachten dat het beschikbare budget al binnen 2 uur volledig op is.


Zet 3 juli groot in je agenda en mis het niet! 🔥

Stap 2

Download je persoonlijke STAP aanmeldingsbewijs en controleer je gegevens

Je ontvangt binnen 3 werkdagen na je inschrijving van Into Academy een aparte mail met daarin je aanmeldingsbewijs. Die heb je nodig om je aanvraag te doen!
Heb je hem nog niet? Mail Kim, kim@intoacademy.nl


In de bijlage vind je jouw persoonlijke STAP aanmeldingsbewijs. Download deze.  Dit PDF-bestand heb je nodig om je STAP aanvraag te voltooien op 3 juli 2023 om 10:00 uur. In het PDF-bestand staat je studentnummer.


Hiernaast zie je een voorbeeld aanmeldingsbewijs.

Stap 3

Jouw DigiD

Je vraagt het STAP-budget aan via een aanvraag bij het UWV. Hiervoor moet jij jouw STAP Aanmeldingsbewijs uploaden in hun portaal. Dit gaat een stuk makkelijker via een laptop/desktop.


Even checken: heb je jouw DigiD en STAP Aanmeldingsbewijs paraat? Dan ben jij klaar om je 1.000 euro STAP-subsidie aan te vragen! Succes!!


Heb je nog geen DigID of weet je jouw inloggegevens niet meer?  
Zorg dat je deze tijdig aanvraagt. Dat kan hier.   


Je hoort binnen 1-2 dagen van het UWV of jij de subsidie krijgt toegekend! We duimen met je mee!

Praktische info & veelgestelde vragen

Hiernaast staan de meestgestelde vragen op een rij. Heb je een andere vraag of kom je er niet uit? Laat het ons dan vooral weten. We zitten voor je klaar!
📧 kim@intoacademy.nl
📞033 737 0459

                   

FAQ STAP

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedereen die aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

Je bent ten minste 18 jaar oud en je hebt de AOW leeftijd nog niet bereikt
Je bent EU-burger of partner van een EU-burger
Je bent volksverzekerd. Heb je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de volksverzekeringen.
Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen
Je mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen

Hoe vraag ik het STAP-budget aan bij UWV?

Dit doe je met je STAP-aanmeldbewijs dat je van ons ontvangt zodra je je hebt aangemeld voor een opleiding of training. Met dit aanmeldbewijs en je DigiD kun je op het STAP-portaal van UWV je aanvraag indienen.

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

UWV heeft hier maximaal 4 weken de tijd voor. In de praktijk is dit vaak al binnen enkele werkdagen voor het overgrote deel van de aanvragen.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag door UWV wordt afgekeurd?

In dat geval mag je altijd kosteloos annuleren of neem contact met ons op om een nieuwe datum te plannen in een ander tijdvak. Je ontvangt van ons een nieuw vooraanmeldbewijs waarmee je je opnieuw kunt aanmelden bij UWV. Neem contact met ons op via mail of bel ons: 033-7370459

Wanneer kan ik met mijn opleiding starten met STAP-budget?

Je kan met je opleiding starten 4 weken nadat je een aanvraag hebt ingediend voor STAP-budget. Zo heeft UWV voldoende tijd om je aanvraag te beoordelen. Je training moet binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak starten.

Kan ik ook STAP-budget krijgen als mijn werkgever mijn opleiding betaalt?

Dat kan, maar alleen als je opleiding duurder is dan € 1000. Bijvoorbeeld: de opleiding die je wilt doen kost € 1600,-. Dan kan je voor € 1000,- STAP-budget aanvragen en voor het resterende bedrag kan je bijvoorbeeld opleidingsbudget vanuit je werkgever gebruiken.

Ik ontvang studiefinanciering, kan ik dan ook STAP-budget krijgen?

Helaas niet. Het is niet de bedoeling dat er sprake is van dubbele financiering voor scholingskosten vanuit de overheid. Als je studiefinanciering of een tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten ontvangt dan heb je geen recht op STAP-budget.

Vervangt het STAP-budget de aftrek scholingskosten bij de belastingdienst?

Ja. De aftrek scholingskosten was niet voor iedereen toegankelijk. Met het STAP-budget is leren voor bijna iedereen mogelijk. Daarom is de fiscale scholingsaftrek vervangen door een individueel leer- en ontwikkelbudget: het STAP-budget.

Wat gebeurt er als ik de opleiding toch niet kan doen of niet kan afronden?

Je hebt dan geen recht meer op STAP-budget voor die opleiding. Geef dit zo snel mogelijk door aan ons en aan UWV, zodat UWV kan voorkomen dat het STAP-budget betaald wordt of het STAP-budget kan terugvorderen bij ons. Doe je dit niet tijdig, dan kan je voor een periode van maximaal twee jaar het recht verliezen om STAP-budget aan te vragen.

Ik ben al begonnen aan mijn opleiding. Kan ik daarvoor ook nog STAP-budget aanvragen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer een opleiding al is begonnen, kan STAP-budget niet meer worden aangevraagd. Dit geldt ook voor opleidingen die zijn gestart voor de invoering van het STAP-budget.

Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?

Dan kan je in een volgend tijdvak weer een nieuwe aanvraag doen. Er zijn jaarlijks meerdere tijdvakken om STAP-budget aan te vragen.

Wat is een bewijs van deelname?

Dit is een bewijs dat je hebt deelgenomen aan de opleiding. Om recht te hebben op STAP-budget moet je een diploma of certificaat halen, of een bewijs hebben dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig was. Zo kan UWV controleren of het STAP-budget daadwerkelijk is gebruikt waarvoor je een aanvraag hebt gedaan. Binnen drie maanden na afloop van de leergang stuurt Into Academy dit bewijs van deelname rechtstreeks naar UWV

Wat gebeurt er nadat ik klaar ben met m’n opleiding?

UWV zal controleren of je definitief recht hebt op STAP-budget en aan alle verplichtingen daarvoor hebt voldaan. Into Academy zal binnen 3 maanden na afloop van je opleiding een bewijs van deelname naar UWV sturen. Het UWV zal dan beoordelen of het STAP-budget definitief wordt toegekend. Je ontvangt hierover een beschikking van UWV.

Klinkt te mooi om waar te zijn, what's the catch?

1. Je mag 1x per jaar een aanvraag doen. Dus of je nu een training van 100 of 1000 euro doet (inclusief 21% btw), je mag het een keer per jaar aanvragen. Er is dit jaar 200 miljoen beschikbaar, verdeeld over 5 periodes.Dat zijn grofweg 200.000 mensen die de subsidie toegekend krijgen. De eerdere aanvraagperiode was het beschikbare geld steeds binnen 6 uur op. Het is belangrijk dat je dan ook direct 1 mei 2023 om 10.00 uur je aanvraag doet. Het voelt bijna alsof je heel graag een soort concertkaartje wil bemachtigen :) Dat gevoel.. Alleen dan nu voor jouw € 1.000 leergeld.
2. Je moet het bij 1 erkend trainingsbureau besteden. Je mag niet een cursus bij School voor Communicatie en een cursus bij Into Academy doen.

Hoe ziet een training bij Into Academy eruit?

Thuis doe je het volgende: Je start iedere training met een e-learning, die doorloop je op je laptop of via de app op je mobiel. Je bent hier een 30 - 60 minuten mee bezig. Je bekijkt een video, beantwoordt vragen, leest een (wetenschappelijk) artikel over het onderwerp etc.

Als je die hebt afgerond ben je welkom in de live training. Iedere live training start echt om 9.00 uur. of 13:15 Vanaf 8.45 of 13.00uur ben je welkom voor koffie/thee. Om 12:00 of 16:15 uur is de training afgerond. Je volgt de training bij ons in de Academy, de Kronkels 5a in Bunschoten. We verwennen je op een trainingsdag graag met een taartje en een lekkere lunch.
Met maximaal acht deelnemers per training, zo heeft de trainer alle aandacht voor jou.

Hoe vaak mag ik een STAP-subsidie aanvragen?

Je mag elk kalenderjaar een STAP-subsidie aanvragen. Je hebt hiervoor dit jaar 5 kansen: maart, mei, juli, september en november.

Wat heb ik nodig om het STAP-budget aan te vragen?

Dit heb je nodig
- Jouw DigiD
- Jouw STAP-aanmeldingsbewijs (deze ontvang je van Into Academy, uiterlijk 30 april)

Ik heb geen DigiD? Wat nu?

Gebruik je DigID om in te loggen. Heb je nog geen DigID? Vraag het nu aan!

Wat is het aanmeldingsbewijs?

Een STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om de STAP-budget aanvraag te doen. Het is een pdf die je ontvangt nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen. Op het STAP-aanmeldingsbewijs staat o.a. een inschrijfnummer en de einddatum van de opleiding.

Hoe lang duurt het voordat mijn subsidieaanvraag wordt toegekend?

Meestal krijg je direct bericht. Maar het UWV kan in uitzonderingsgevallen tot 4 weken nodig hebben om het opleidingsbudget goed te keuren.

Kan de opleider zien dat mijn aanvraag is afgewezen?

Nee. De opleider ontvangt alleen bericht als UWV je aanvraag heeft toegekend.