Helder schrijven

Duidelijke teksten, dankbare lezers.

Overtuig met een heldere schrijfstijl

Schrijf jij veel? Bijvoorbeeld voor je werk? En wil je meer weten over zaken als; pakkende koppen, structuur, tone of voice, goed en krachtig taalgebruik en nog heel veel meer?  

Wil je gewoon: helder schrijven?
We helpen je een heel eind op weg in deze training.

We geven je toepasbare en handige tips mee die je nooit meer zal vergeten.


Na de training Helder Schrijven:

 •  Gebruik je altijd een heldere structuur
  In je rapport, je notulen, je brief, je beleidsstuk, je formulier.
 • Schrijf je pakkende (sub)titels
  Die duidelijk maken wat de rode draad is.
 • Weet jij wat jouw lezer aanspreekt
  En maak de vertaalslag naar zijn/haar belevingswereld.
 • Pas je handige tips toe
  Voor goed taalgebruik.
 • Zorg je voor duidelijkheid
  Door krachtige rapporten, notulen, nota’s of beleidsadviezen.
Bekijk trainingsdata

Dankbare lezers die krachtige teksten lezen

Hebben jouw teksten een heldere structuur

Zijn jouw teksten duidelijk geschreven en afgestemd op de lezer

Reviews

Minder woorden nodig

'Een eye-opener? Dat je met minder woorden uiteindelijk meer kunt zeggen.
Als echte Hollander geef ik de training een 9 :-) '

Willeke Heinen - Zijl

Memo, mail en beleidsstuk kan ik nu duidelijk schrijven
"Wat een stimulerende training! Nuttig en goede afwisseling theorie en oefeningen! Eye-opener was echt de keuze die je hebt in passieve en actieve schrijfstijl en hoe dat precies werkt. Het oefenen vond ik echt een meerwaarde! Memo, mail en beleidsstuk kan ik nu duidelijker schrijven doordat ik me iedere keer afvraag: wat heeft mijn lezer aan deze informatie? Hele fijne training! "
Thalitha Koelewijn
Ik voel mij nu zelfverzekerder
"Leerzame training en goede en duidelijke trainer. Korte en duidelijke zinnen was voor mij de eye-opener. Ik ga het geleerde toepassen in met name mijn e-mails. Ik voel mij nu zelfverzekerder." 
Petra Vos
De online omgeving is professioneel
"Dat je op een voor jou toegepaste manier leert om helderheid in je schrijven te creëren! Vooral dat er naar je eigen tekst wordt gekeken en dat daar de cursus op voortborduurt is echt heel prettig!  De online omgeving (voorbereiding/community en de ppt op zoom) waren professioneel en mooi.Ik vond het een complete training! Dus de sfeer was goed, je kennislevel was hoog, je kon makkelijk schakelen in wat voor mij relevant was."
Anoniem

Welke datum past jou het beste?

Tarief

Je volgt de training:
a. voor 325 euro excl. 21% btw
b. tegen inwisseling van 1 credit
c. als onderdeel van jouw Next Level Program

Schrijf je in

De training vindt plaats van 9.00-12.00 uur. Je volgt de training met maximaal acht deelnemers.
9 november 2021                   live Into Academy 

22 november 2021                 live Into Academy

15 februari 2022                      live Into Academy 

24 februari 2022                      live Into Academy 

Online Academy

Voordat je deelneemt aan de live training krijg je toegang tot de Online Academy. Hier staat een e-learning voor je klaar. De e-learning bestaat uit video's, artikelen en opdrachten. Reken op zo'n 60 minuten om de e-learning te voltooien.

Anderen vinden deze training ook leuk

Training

Foutloos schrijven

Training

Effectief vergaderen

FAQ Helder schrijven

Hoe vinden de trainingen plaats? Gaan ze door?

Yes! We mogen weer trainen op locatie. Je bent vanaf nu weer van harte welkom in ons mooie pand op de Kronkels 5A. Enkele trainingen worden nog via Zoom gegeven. Mocht dit zo zijn dan heb je dat gelezen in je bevestiging. Uiteraard sturen we je van te voren de inloggegevens voor de Zoom-meeting toe. Maar het grootste gedeelte vindt weer live plaats. We blijven trainen in kleine groep, dat betekent dat je de training volgt met maximaal acht deelnemers. Zo is er alle aandacht voor jou.

Waar kan ik lunchen na afloop van de training?

Direct naast de Academy vind je een BP met een prima broodjeszaak. Die is ook nu open. Heb je iets meer tijd en zijn de maatregelen versoepeld? Ga dan het gezellige centrum van Spakenburg in (7 autominuten vanaf de Academy). Ga naar 033 of eet een visje bij 't Pleinhuisje. Maak meteen een wandeling rond de authentieke haven. Leuk hoor!

Waar parkeer ik?

Je volgt de training in de Into Academy. Het exacte adres is De Kronkels 5a, 3752 LM Bunschoten. Parkeren doe je kosteloos voor de deur of op sportpark De Vinken. Dit sportpark bevindt zich recht tegenover de Academy en biedt 150 gratis parkeerplaatsen.

Ik wil graag een training alleen voor mijn team, kan dat?

Zeker. Alle 15 trainingen die we via open aanbod aanbieden kunnen ook exclusief voor jou en je collega's plaatsvinden. Ook stellen we maatwerkprogramma's samen. Een combinatie van trainingen passend bij jullie leervragen. De training kan bij jullie plaatsvinden, maar we bieden je met liefde onze prachtige trainingslocatie aan. Zonder extra arrangementskosten. Even bellen? 033-7370459 of zeg hallo via hallo@intoacademy.nl.

Wat is een credit?

Organisaties kopen slim in. Vanuit HRD-managers, academies en strategisch inkopers is er een budget voor leren en ontwikkelen. Met een SLIM-pakket kunnen zij veel van hun opleidingsvragen in een keer inkopen. Dat is aantrekkelijk. Een organisatie koopt een x-aantal credits. Credits zijn inwisselbaar voor alle diensten die Into Academy aanbiedt. Van de trainingen in de Academy tot deelname aan het Next Level Program tot maatwerk voor jouw organisatie in de vorm van een training of een masterclass.

Wat is het slimste ov-advies?

De exacte locatie van de Into Academy is de Kronkels 5a, 3752 LM Bunschoten. Kom je met het ov? Dan kies je lijn 76 vanaf station Amersfoort. De bus stopt op 100 meter loopafstand bij bushalte Bisschopsweg. Er rijdt ook een bus vanaf station Baarn.

Wat is een Next Level Program?

Wat een goede vraag. Het is een maatwerkprogramma voor iemand die er bewust voor kiest en er zin in heeft om te groeien! In communicatie, persoonlijke ontwikkeling en presentatie. Het is een programma van zes maanden met live trainingen, online community en live-coachings. Een zeer waardevol programma waarmee deelnemers de beste versie van zichzelf worden!

Hoeveel tijd kost een training?

Ga ervan uit dat je ongeveer 4 tot 5 uur kwijt bent aan één training. Je besteedt zo'n 1-2 uur aan 'huiswerk' voordat je deelneemt aan de live training. Je krijgt toegang tot de online academy waar enkele modules voor je klaarstaan om door te werken; video's, artikelen en opdrachten. De live training duurt altijd drie uur. Na afloop houd je een jaar toegang tot de online community. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hier besteedt; leerzaam is het altijd.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja! Naast de Academy vind je Wijnands Autoservice (De Kronkels 3). Zij bieden een snellader.

Is de training / het Next Level Program aftrekbaar?

Zeker, zowel de btw (21%) als de training/het programma mag je opgeven als scholingskosten.

Is deze training ook geschikt als je zakelijke artikelen of beleidsstukken moet schrijven?

Ja! Wij zorgen ervoor dat je na deze training duidelijke structuur in je teksten kunt aanbrengen. Of dit nu een zakelijk stuk is of een persoonlijk mailtje. We leren je graag hoe jij je qua schrijfstijl kan richten op datgene wat je lezer nodig heeft

Leer ik door deze training duidelijker schrijven?

Ja. Helder schrijven is niet voor niets de titel van de training. Wat kan je doen zodat jouw teksten direct leesbaar zijn. Zin voor zin. Dit zit hem vooral in de structuur. We gaan het uitgebreid bespreken en je gaat het zelf ervaren.

Kan ik na deze training een betere structuur aanbrengen in mijn teksten?

Dat lukt je! We oefenen graag met je, zodat je daarna de praktijk aan kunt. Na deze training maak je eenvoudig de vertaalslag naar wat je lezer nodig heeft. De grootste winst zit in het leesbaarder maken van je teksten en daardoor moet je weten wanneer je actieve en wanneer passieve taal gebruikt. En hoe je jouw teksten daar dan op kan controleren.

Wat moet ik meenemen naar deze training?

Je goede humeur. That’s it. Pen en papier hebben wij voor je. En natuurlijk mag je je notitieboek meenemen. Het is fijn om een notitieboek te hebben voor alle leerpunten uit de training(en).

Moet ik iets voorbereiden voordat ik deelneem aan de training Helder schrijven?

Ja, in onze Online Academy staat een e-learning voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je deze volledig doorloopt, de opdrachten maakt en de vragen beantwoord.

Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die stellen?

We beantwoorden je vraag graag. Neem even contact op via hallo@intoacademy.nl.

arrow_drop_up arrow_drop_down