UNIEK & EXCLUSIEF

2-DAAGSE MASTERCLASS
PROFESSIONEEL PRESENTEREN

Leer van de experts

Ingrid Nagel en
Prof. Dr. Jaap de Jong

Je leert alle ins en outs rondom storydesign en storytelling

Twee dagen ga je intensief aan de slag in een kleine groep.

Deze masterclass biedt je een solide basis voor het professioneel voorbereiden en daadwerkelijk professioneel verzorgen van jouw presentaties. Na deze masterclass is de kans vrij groot dat je het

liefst nog dat weekend het podium wilt betreden. Je weet precies hoe je jouw verhaal zo kan vertellen dat het publiek ademloos naar je luistert en na afloop ‘we want more’ scandeert. Dus bereid je erop voor; na deze masterclass wil je niets liever dan dat podium innemen!

LOCATIE

Op slechts een uur van de randstad vind je Hotel Mennorode. Dit luxe hotel met historie van ruim 95 jaar is gelegen aan Kroondomein het Loo en beschikt over maar liefst 10 hectare privégrond. Omgeven door bossen en in alle rust en ruimte is dit de ideale locatie voor de Masterclass Professioneel Presenteren.  Het adres is
Apeldoornseweg 185, 8075 RJ Elspeet.

DATA

Donderdag 17 maart verwelkomen we je om 9.00 uur. Het programma start om 9.30 uur. We sluiten de 1e dag af met een gezamenlijk diner waarin uiteraard in deze ontspannen setting nog alle ruimte is voor discussie en vragen. Vrijdag 18 maart starten we uitgerust, na een goed ontbijt om 9.00 uur en sluiten we de Masterclass Professioneel Presenteren rond 16.30 uur samen af.

VOOR WIE

 Je presenteert regelmatig. In de rol van bestuurder, ceo, directie- en mt-lid, presentator, politicus, bestuurder, universitair docent, trainer, advocaat, manager of beroepsspreker. Je deelt verhalen en wilt nu echt een niveau verder. Dieper. Een TED-talk lijkt je wel wat. Je wilt sterker worden, professioneler overkomen. Deze tweedaagse masterclass is ook bestemd voor jou als je tekstschrijver of speechschrijver en nauw samenwerkt met de spreker

TARIEF

Het tarief voor de 2-daagse Masterclass Professioneel Presenteren is € 1.950,- exclusief 21% btw. De Masterclass Professioneel Presenteren is goed verzorgd. Naast de inhoudelijke masterclass en workshop is voor alle deelnemers een hotelovernachting en ontbijt, 2x lunch en 1x diner inbegrepen. Drankjes niet behorend bij ontbijt en lunch zijn voor eigen rekening.

DIT GA JE LEREN

Start met spreken. Ethos, pathos en logos. 

Aristoteles, Cicero en Quintilianus

Voorbereiding. Doel en doelgroep

Wie is je luisteraar. Waarom zijn zij daar. Wat is jouw kernboodschap en hoe bepaal je die. 

Stijlfiguren. Taalgebruik, overtuigen met stijlfiguren

Denk aan metafoor, anekdote, evidentia, klank en ritme, neologismen, slogan/soundbite, humor en visual prop.

Lichaam & ruimte. Houding & Kleding. Zien, horen en voelen

Zien, horen en voelen. Vorm, spanning en uitstraling

Impact maken. Tien manieren om de aandacht te trekken.

Blijf in verbinding met je publiek.

Retorica. Hoe zij retorica toepassen.

Lessen van de grote meesters; Multatuli, Obama, Thunberg, Jobs, Merkel en Rutte

DE SPREKERS

INGRID NAGEL
EXECUTIVE PRESENTATIECOACH

Ingrid Nagel presentatiecoacht al tien jaar de top van ondernemend en bestuurlijk Nederland voor hun publieke optredens. Van tv-presentatoren tot leden van de rvb van o.a. ziekenhuizen en ceo’s van diverse organisaties. Deze mensen staan regelmatig voor een camera of voor een live publiek of een combinatie. Zij leert je wat ervoor nodig is om in verbinding te staan met je publiek, zodat je professioneel, aantrekkelijk, stressvrij en overtuigend presenteert. Waarbij het risico op imagoschade wordt geminimaliseerd. Ook jíj kan op hoog niveau leren presenteren!


Als directeur van Into Academy heeft zij zich al 15 jaar verdiept in communicatie en presentatie en evenveel ervaring in het coachen, trainen en verzorgen van Masterclasses variërend van 1 - 1.500 mensen. Duizenden mensen heeft zij getraind en met zoveel succes, dat ze nu een team heeft van 12 personen bij Into Academy. Voor haar, als executive presentatie- en mediacoach geldt ‘practices what you preach’ want tijdens de Masterclass zal je van de eerste tot de laatste minuut geboeid zijn, zowel door de inhoud als haar welbespraaktheid.

JAAP DE JONG
PROF. DR. HOOGLERAAR RETORICA

Prof. Dr. Jaap de Jong, niemand weet meer van retorica dan hij. De leer van welsprekendheid. Hij weet wat woorden doen, analyseert speeches en weet welk effect ze op je hebben. Ook jij bent overtuigender dan je denkt.


Prof. Dr. Jaap de Jong leert je om je toehoorders te beïnvloeden tijdens je speech, toespraak of in een gesprek. Als hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media is hij verbonden aan de Universiteit Leiden. Prof. Dr. Jaap de Jong is gespecialiseerd in moderne retorica en verschijnt meer dan eens als deskundige aan talkshowtafels. Daarnaast is hij verbonden aan maandblad Onze Taal en (co-)auteur van diverse boeken. Zijn nieuwste boek is ‘Vertrouw mij! Manipulaties van imago’.

ONTWIKKEL JEZELF ALS SPREKER

Jij wilt jezelf nog meer ontwikkelen als spreker. Sta je geregeld op het podium en wil je overtuigender presenteren? Wil je graag een betere spreker worden? Dat kan! Presenteren draait om verbinding met je publiek. Waarom sta je daar anders? Jij hebt wat te vertellen, een boodschap die je

wilt overdragen. Je wilt dat je publiek in beweging komt, aan het denken wordt gezet én jouw boodschap nooit meer vergeet. Dat kan als je verbinding maakt. Hoe doe je dat?
Dat leer je indeze Masterclass Professioneel Presenteren. 

Meld je aan voor deze tweedaagse masterclass van Into Academy.      Speciaal voor bestuurders, ceo’s, managers, trainers, adviseurs en andere mensen die geregeld spreken op een podium en toe zijn aan de next level in presenteren.

PRESENTEREN ANNO NU

In deze Masterclass gaat het over omgaan met je publiek. Je leert jouw unieke verhaal te vertellen, professioneel presenteren in verbinding met je publiek. Je krijgt inzicht in presenteren anno nu. Om die reden krijg je tijdens deze masterclass ook het onderdeel ‘presenteren voor de (web)camera’. Je leert werken met de unieke rode-draad-methode, krijgt college over retorica van Prof. Dr. Jaap de Jong en krijgt ook nog twee e-learnings cadeau als instrument om professioneel te presenteren.

DE FEITEN

Ingrid Nagel, één van de experts in Nederland op het gebied van presentatiecoaching, verzorgt de Masterclass Professioneel Presenteren. Ook experts uit haar netwerk worden ingezet. Waaronder Prof. Dr. Jaap de Jong, hoogleraar Retorica aan de universiteit Leiden. Na afloop ontvang je een certificaat. Twee dagen ga je intensief aan de slag in een kleine groep. Je leert alle ins en outs rondom storydesign (presentatie ontwerpen) en storytelling (presenteren voor een publiek). Onderwerpen zijn: retorica, stijlfiguren, omgaan met spanning, je adem, taalgebruik, impact maken, houding, gedrag, uitstraling, kleding, impact maken, verbinding aangaan en overtuigen. 

HOE PRESENTEER JIJ?

Natuurlijk ga je zelf aan de slag. Met opdrachten en oefeningen. Je gaat speeches analyseren en zelf al een inleiding van jouw presentatie schrijven, met gebruik van stijlfiguren. En natuurlijk gaan we je filmen en je manier van presenteren analyseren. Hoe presenteer jij? Wat kan jij doen om je presentatie met meer impact te geven? De adviezen die voor jou gelden, kunnen bij een ander averechts werken. Daarom is er oprechte, persoonlijke aandacht voor jou.

HET RESULTAAT

01. Jij kan op een effectieve, ontspannen wijze van-zelf-sprekend presenteren.

02. Jij bereidt met plezier én veel sneller dan je gewend bent, jouw presentatie voor.

03. Jij hebt kennis over professioneel presenteren anno nu.

04. Jij helpt jouw organisatie vooruit, omdat jij het verschil maakt bij je collega’s en klanten met jouw presentatiestijl.

05. Jij hebt ten minste één steengoede presentatie in handen.

06. Je kent de unieke rode-raad-methode; je wilt nooit meer anders. Hierdoor schrijf jij nooit meer een presentatie van a-z uit.

07. Jij kan ontspannen de interactie aangaan met je publiek en weet hoe om te gaan met vragen.

08. Jouw publiek blijft je hele presentatie betrokken.

09. Jij weet hoe je de actualiteit verwerkt in je presentatie.

10. Jij kan verhalen bedenken die jouw presentatie overtuigender maken.

11. Jij hebt altijd een kernboodschap, en een duidelijke verhaallijn.

12. Jij straalt tijdens je presentatie precies dat uit wat je uit wilt stralen.


Kortom, na deze Masterclass Professioneel Presenteren presenteer jij als een professional!

JA, IK WIL MEEDOEN!

arrow_drop_up arrow_drop_down