Training 

Motiverend gesprek

Merk je dat je bij sommige gesprekken steeds in dezelfde negatieve spiraal vervalt? In deze training leer je oog te hebben voor zowel je eigen behoeften als die van de ander, en zo elke situatie samen op te lossen, zonder oordeel. 


Verbindende gesprekken
door beter spreken én luisteren

"Hoe lang moet die troep hier nog liggen?"
"Hoe moeilijk kan het zijn om je kopje in in plaats van óp de vaatwasser te zetten?" "Is het nu echt zo moeilijk om eens op tijd te komen?" "Je kan toch wel een fatsoenlijke mail sturen?"

Soms komt onze frustratie er gewoon uit. Werkt het? Om eerlijk te zijn werkt het vaak averechts. 


Voer je elke dag tal van gesprekken met collega’s, cliënten of klanten? Wil jij betere gesprekken voeren waarbij je beide gemotiveerd raakt? Tijdens deze training leer je alles over het maken van verbinding in een gesprek en hoe je ervoor kunt zorgen dat je écht luistert.

Dit weet je na de training

Motiverend gesprek 

 • Je herkent de meest voorkomende luisterfouten
  En maakt die zelf niet meer
 • Effectiever in je werk
  Doordat je gesprekspartners beter leert begrijpen
 • Je kunt de juiste vragen stellen
  Waardoor je tot de kern komt en bij het onderwerp blijft.
 • In staat zijn om tussen de regels door te luisteren
  Naar de bedoelingen, zorgen en wensen van je gesprekspartner


Bekijk trainingsdata

Reviews

Het oefenen was nuttig en leerzaam!
"Ik heb meegedaan aan deze training omdat ik vaardiger wilde worden en mensen zichzelf wil laten veraneren. Dit is echt een aanrader! Je gaat in de training dieper in op de emoties en gesprekken en samen kom je er vaak wel uit. Goed gedaan meiden!" 

Anoniem

Vol eye-openers

Training vol eye-openers en handvatten die je helpen om gesprekken een andere insteek te geven.

Mijn allerbelangrijkste inzicht? Oplossingsgericht denken zit een motiverend gesprek in de weg.

Karin
Goed opgezet
 "De training was goed opgezet en helder. Ook vond ik dat het met respect gegeven werd. Ingrid was behulpzaam in het communiceren bij zowel groepen als individuele mensen. Eye-opener: Bij de luisteroefening merkte ik hoe bij echt luisteren de spreker meer zegt dan bij slecht luisteren. je zult de tijd moeten nemen om echt te luisteren. "
Corry
Durf te vragen

Hier leer je kort en bondig een paar technieken om aansluiting te vinden bij je gesprekspartner en hem/haar te motiveren om verder te komen.

Mijn eye-openers? In gesprek durven zijn (gewoon vragen) en de gesprekspartners zelf het advies te laten formuleren.

 Evert Jan Dijk

Welke datum past jou het beste?

Tarief

Je volgt de training:
a. voor 325 euro excl. 21% btw
b. tegen inwisseling van 1 credit
c. als onderdeel van jouw Next Level Program

Schrijf je in

De training vindt plaats van 9.00-12.00 uur. Je volgt de training met maximaal acht deelnemers.
8 november 2021          live Into Academy 

16 november 2021        live Into Academy 

10 februari 2022              live Into Academy 

22 februari 2022              live Into Academy 

Online Academy

Voordat je deelneemt aan de live training krijg je toegang tot de Online Academy. Hier staat een e-learning voor je klaar. De e-learning bestaat uit video's, artikelen en opdrachten. Reken op zo'n 60 minuten om de e-learning te voltooien.

Anderen vinden deze training ook leuk

Training

Perfect gekleed

Training

Feedback

FAQ Motiverend gesprek

Hoe vinden de trainingen plaats? Gaan ze door?

Yes! We mogen weer trainen op locatie. Je bent vanaf nu weer van harte welkom in ons mooie pand op de Kronkels 5A. Enkele trainingen worden nog via Zoom gegeven. Mocht dit zo zijn dan heb je dat gelezen in je bevestiging. Uiteraard sturen we je van te voren de inloggegevens voor de Zoom-meeting toe. Maar het grootste gedeelte vindt weer live plaats. We blijven trainen in kleine groep, dat betekent dat je de training volgt met maximaal acht deelnemers. Zo is er alle aandacht voor jou.

Waar kan ik lunchen na afloop van de training?

Direct naast de Academy vind je een BP met een prima broodjeszaak. Die is ook nu open. Heb je iets meer tijd en zijn de maatregelen versoepeld? Ga dan het gezellige centrum van Spakenburg in (7 autominuten vanaf de Academy). Ga naar 033 of eet een visje bij 't Pleinhuisje. Maak meteen een wandeling rond de authentieke haven. Leuk hoor!

Waar parkeer ik?

Je volgt de training in de Into Academy. Het exacte adres is De Kronkels 5a, 3752 LM Bunschoten. Parkeren doe je kosteloos voor de deur of op sportpark De Vinken. Dit sportpark bevindt zich recht tegenover de Academy en biedt 150 gratis parkeerplaatsen.

Ik wil graag een training alleen voor mijn team, kan dat?

Zeker. Alle 15 trainingen die we via open aanbod aanbieden kunnen ook exclusief voor jou en je collega's plaatsvinden. Ook stellen we maatwerkprogramma's samen. Een combinatie van trainingen passend bij jullie leervragen. De training kan bij jullie plaatsvinden, maar we bieden je met liefde onze prachtige trainingslocatie aan. Zonder extra arrangementskosten. Even bellen? 033-7370459 of zeg hallo via hallo@intoacademy.nl.

Wat is een credit?

Organisaties kopen slim in. Vanuit HRD-managers, academies en strategisch inkopers is er een budget voor leren en ontwikkelen. Met een SLIM-pakket kunnen zij veel van hun opleidingsvragen in een keer inkopen. Dat is aantrekkelijk. Een organisatie koopt een x-aantal credits. Credits zijn inwisselbaar voor alle diensten die Into Academy aanbiedt. Van de trainingen in de Academy tot deelname aan het Next Level Program tot maatwerk voor jouw organisatie in de vorm van een training of een masterclass.

Wat is het slimste ov-advies?

De exacte locatie van de Into Academy is de Kronkels 5a, 3752 LM Bunschoten. Kom je met het ov? Dan kies je lijn 76 vanaf station Amersfoort. De bus stopt op 100 meter loopafstand bij bushalte Bisschopsweg. Er rijdt ook een bus vanaf station Baarn.

Wat is een Next Level Program?

Wat een goede vraag. Het is een maatwerkprogramma voor iemand die er bewust voor kiest en er zin in heeft om te groeien! In communicatie, persoonlijke ontwikkeling en presentatie. Het is een programma van zes maanden met live trainingen, online community en live-coachings. Een zeer waardevol programma waarmee deelnemers de beste versie van zichzelf worden!

Hoeveel tijd kost een training?

Ga ervan uit dat je ongeveer 4 tot 5 uur kwijt bent aan één training. Je besteedt zo'n 1-2 uur aan 'huiswerk' voordat je deelneemt aan de live training. Je krijgt toegang tot de online academy waar enkele modules voor je klaarstaan om door te werken; video's, artikelen en opdrachten. De live training duurt altijd drie uur. Na afloop houd je een jaar toegang tot de online community. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hier besteedt; leerzaam is het altijd.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja! Naast de Academy vind je Wijnands Autoservice (De Kronkels 3). Zij bieden een snellader.

Is de training / het Next Level Program aftrekbaar?

Zeker, zowel de btw (21%) als de training/het programma mag je opgeven als scholingskosten.

Ik vind het moeilijk de juiste vragen te stellen. Leren jullie mij dit in de training Motiverend gesprek?

Ja! Dat leren we je graag. We leren je de juiste vragen te stellen en bij de kern te blijven. Je bent hierna in staat om tussen de regels door te luisteren en hierop in te spelen.

Kan ik een gesprek oefenen in deze training?

We gaan uitgebreid oefenen. We geven je graag feedback op wat je doet en wat je beter kan doen. Uiteraard in een kleine groep en op basis van vertrouwen.

Hoe ervaren deelnemers deze training?

Dat lees je in onze reviews. Deelnemers ervaren dit als een reset-training. Ze leren luisteren en ervaren daarmee hoe een gesprek ook anders kan. Wat is je mindset? Geef je echt oprechte aandacht aan jouw gesprekspartner. Je gaat aan de slag met samenvatten, doorvragen (goed vragen stellen) en doel van het gesprek voor ogen houden. Hele waardevolle training.

Wat moet ik meenemen naar deze training?

Je goede humeur. That’s it. Pen en papier hebben wij voor je. En natuurlijk mag je je notitieboek meenemen. Het is fijn om een notitieboek te hebben voor alle leerpunten uit de training(en).

Moet ik iets voorbereiden voordat ik deelneem aan de training Motiverend gesprek?

Ja, in onze Online Academy staat een e-learning voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je deze volledig doorloopt, de opdrachten maakt en de vragen beantwoord.

Ik heb nog meer vragen, waar kan ik die stellen?

We beantwoorden je vraag graag. Neem even contact op via hallo@intoacademy.nl.

arrow_drop_up arrow_drop_down