25 augustus 2022 
in Nieuws

STAP - Wat heb ik eraan?

Dit gaat over de STAP-subsidie. Klinkt saai hè, komt door dat woord subsidie. Dat is niet een woord waar mensen van nature blij van worden. Je associeert het eerder met gedoe... Toch is dit het lezen waard. Want jij hebt er wat aan. Wat is die STAP-subsidie eigenlijk? Het vervangt de fiscale aftrekregeling. Je krijgt 1x per jaar maximaal € 1.000 leergeld om jezelf te ontwikkelen. Van de overheid. Je vraagt dit eenvoudig zelf aan.

1 september is er weer een nieuwe aanvraagperiode. Je mag dit geld besteden bij een erkend trainingsbureau. Into Academy is geregistreerd als erkend opleider bij het Ministerie OCW. Jij mag jouw STAP-subsidie dus bij ons besteden. Gratis jezelf ontwikkelen; trainen en leren! Sterker worden in communicatie. 

Klinkt te mooi om waar te zijn, what's the catch? 
1. Je mag 1x per jaar een aanvraag doen. Dus of je nu een training van 100 of 1000 euro doet (inclusief 21% btw), je mag het een keer per jaar aanvragen. Er is dit jaar 160 miljoen beschikbaar. Per periode dus 32 miljoen. Dat zijn grofweg 40.000 mensen die de subsidie toegekend krijgen. 
Heb je weleens gewilde concertkaartjes online besteld?
De eerdere aanvraagperiode was het beschikbare geld steeds binnen 1,5-2 uur op. Het is belangrijk dat je dan ook direct 1 september om 10.00 uur je aanvraag doet. Het voelt bijna alsof je heel graag een soort concertkaartje wil bemachtigen :) Dat gevoel, dat je echt superblij bent dat jij wel een kaartje hebt!!! Alleen dan nu voor jouw € 1.000 leergeld. 
2. Je moet het bij 1 erkend trainingsbureau besteden. Je mag niet een cursus bij School voor Communicatie en een cursus bij Into Academy doen. 

Welke toffe leergang kies jij?
Om die reden hebben wij voor jou programma's (leergangen) samengesteld. Zo haal je alles uit je budget, zonder ook maar een euro bij te betalen. Je krijgt geen twee maar drie trainingen! Wij hebben zes leergangen voor je samengesteld. In die leergang vind je drie trainingen die goed bij elkaar passen.

Ik wil drie andere trainingen, kan dat? 

Ja, natuurlijk. Wil jij je eigen leergang samenstellen dan mag dat. Kies zelf drie trainingen die jij graag volgt. Laat ons weten welke drie trainingen jij graag volgt.


Hoe ziet een training bij Into Academy eruit?
Je start iedere training met een e-learning, die doorloop je op je laptop of via de app op je mobiel. Je bent hier een 30 - 60 minuten mee bezig. Je bekijkt een video, beantwoordt vragen, leest een (wetenschappelijk) artikel over het onderwerp etc. Als je die hebt afgerond ben je welkom in de live training. Iedere live training start echt om 9.00 uur. Vanaf 8.30 ben je welkom voor koffie/thee. Om 12.30 is de training afgerond. Je volgt de training bij ons in de Academy, de Kronkels 5a in Bunschoten. Met maximaal acht deelnemers per training, zo heeft de trainer alle aandacht voor jou.  

Ik ben hartstikke druk, wanneer vinden die trainingen plaats? 
Deze leergang volgen kost je gemiddeld 1 ochtend per maand. Dat moet te plannen zijn, toch? En anders adviseer ik de training Prioriteiten stellen als eerste te doen ;-) En de trainingen worden diverse dagen gegeven, zo is er altijd een dag dat het jou past. Je kan ook je voorkeursdata doorgeven. Bekijk alvast de agenda.  

Moet ik de trainingen in mijn eigen tijd volgen? 
Tjsa. Dat mag. Maar als jij beetje meewerkende leidinggevende hebt, die ook snapt hoe belangrijk het is dat jij je professionele vaardigheden doorlopend ontwikkelt dan zou ik even langslopen, als ik jou was. Jij kiest ervoor je STAP in te zetten, zijn zij dan bereid jouw uren door te betalen als de training onder werktijd is? Lijkt mij prima deal. 

Nu al vragen, stel ze gerust. Mail Kim, kim@intoacademy.nl. Je kan je ook vanaf nu al inschrijven voor de leergang van jouw keuze, zo heb je op tijd jouw aanmeldnummer waarmee je 1 september om 10.00 uur jouw subsidie-aanvraag kan doen. 

De inhoud van de leergangen lees je allemaal op de site intoacademy.nl/stap 

Fijne dag en graag tot snel! En, zo klinkt dat woord subsidie toch al een stuk leuker hè?  
Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen