Dit kan jij GRATIS volgen met jouw STAP-budget

Zin om slimmer te worden?
Je kan nu - gratis - live trainingen volgen! Trainingen waarin je jouw professionele vaardigheden sterker maakt. Denk aan het voeren van een gesprek, professioneel presenteren, prioriteiten stellen of helder schrijven. Voor jou hebben we zes leergangen gemaakt. Kijk maar even welke het beste bij jou past. Het goede nieuws: je volgt ze allemaal zonder ook maar een euro bij te betalen. Jouw STAP-subsidie volstaat.

Uitleg STAP-subsidie in 2 minuten 

Ja, ik wil mij inschrijven 


Wat is de inhoud van een leergang?

Iedere leergang bestaat uit drie trainingen en een cadeau. 

Je hoeft niets bij te betalen, jouw STAP-subsidie volstaat.  Weet jij welke leergang jij wilt volgen? Schrijf je dan nu in. Zo heb je op tijd jouw aanmeldbewijs om je STAP-subsidie op 1 november aan te vragen. Goed om te weten; als je geen subsidie ontvangt mag je altijd kosteloos annuleren. Mis deze kans niet!  


Liever even persoonlijk advies?

Natuurlijk kan dat, bel dan naar 033-7370459. Mailen mag ook, kim@intoacademy.nl. We staan je graag te woord. 

Hoe werkt het ?

1. Kies je leergang en schrijf je in.Ingeschreven? Je ontvangt een aanmeldingsbewijs. Die  heb je nodig voordat jij jouw STAP-subsidie op 1 november aanvraagt. 


2. Vraag 1 november jouw subsidie aan.

Dit doe je online. Krijg je de subsidie niet toegekend?  Probeer het dan 2 januari 2023. Je mag je leergang altijd gratis annuleren, wanneer je de subsidie niet ontvangt.


3. Subsidieaanvraag goedgekeurd? Yes!

Alle trainingen vinden plaats tussen 29 november 2022 en 1 maart 2023. Ga naar de agenda en geef alvast jouw gewenste lesdata door aan Kim, onze manager Klantgeluk, via kim@intoacademy.nl.

Ik wil mij inschrijven

Eye-openers van onze deelnemers

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget geeft jou de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan één van onze leergangen! STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.


Via het STAP-budget kan jij één keer per kalenderjaar vergoeding van de kosten voor jouw gekozen scholing aanvragen, via het UWV. Je kan maximaal €1.000,- per jaar aanvragen. Elke twee maanden kan je digitaal jouw STAP-budget aanvragen via het STAP-portaal van het UWV.


Met deze nieuwe regeling kan iedere Nederlander
(als je tenminste 18 jaar bent en nog geen AOW ontvangt), €1.000 budget krijgen, om zichzelf te ontwikkelen. Je kan dit budget eenmalig inzetten bij een geregistreerd en erkend trainingsbureau. Into Academy is zo'n bureau en heeft het NRTO-keurmerk.


Het beschikbare totaalbudget voor 2022 is €160 miljoen.
Dit totaalbudget is verdeeld over 5 aanvraagperiodes, en de eerstvolgende aanvraagperiode start op dinsdag 1 november 2022 om 10:00 uur.

Wat houdt de regeling in? 

 Voor 2022 zijn dit de resterende aanvraagdatum:

1 november 2022

 

Tip! 
Voor alle tijdvakken geldt: op=op.
Dus wees er op tijd bij, en schrijf je nu al in voor de leergang van jouw keuze. 


Into Academy heeft voor jou  leergangen samengesteld die jij met jouw STAP-Budget kan volgen. Zonder ook maar een euro te hoeven bij te betalen. We geven je graag wat extra's cadeau. Wat dit is, verschilt per leergang. Welke leergang spreekt jou het meeste aan? 


Schrijf je vandaag nog in, als je jouw budget niet krijgt toegekend mag je kosteloos annuleren.

Ja, ik heb mijn keuze gemaakt en wil mij inschrijven zodat ik op tijd mijn aanmeldbewijs heb.

Hoe vraag ik STAP-budget aan?

Stap 1. Kies jouw leergang en schrijf je in

Into Academy heeft voor jou een aantal leergangen samengesteld die je kosteloos met je STAP-budget kan volgen. 


1. Leergang Professioneel Presenteren
2. Leergang Krachtig Communiceren
3. Leergang Aantrekkelijk Schrijven
4. Leergang Persoonlijke Ontwikkeling
5. Leergang Loopbaanadvies

6. Leergang Vitaliteit

7. Leergang Vrije keus


Schrijf je in voor de leergang


Schrijf je eerst in bij Into Academy, vraag daarna je STAP-subsidie aan. Je krijgt van ons een aanmeldbewijs die je nodig hebt bij het aanvragen van de STAP-subsidie.

Stap 2. Verifieer je gegevens met DigiD

Vanaf 1 november 10:00 uur is het STAP-portaal bereikbaar via www.uwv.nl/stap 


Dit heb je nodig
- Jouw DigiD
- Jouw STAP-aanmeldingsbewijs (deze ontvang je van Into Academy, uiterlijk 30 oktober)


Gebruik je DigID om in te loggen en vul je gegevens in. Meer info?  
Heb je nog geen DigID? 

Vraag het nu aan!


Zorg dat je 1 november 2022 om 10:00 uur achter een laptop zit!

Stap 3. Jouw leergang gaat van start!

Wij zorgen voor de rest van de administratie, zodat jij jouw tijd en energie voor belangrijkere zaken kan gebruiken: jezelf ontwikkelen!


Start je leergang. 

Let op: deze moet binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak starten.


Doe je dus een aanvraag in november? Dan moet de scholingsactiviteit uiterlijk op 28 februari 2023 starten. Dat lukt bij Into Academy.

Stap 4.De afhandeling

Na goedkeuring van het UWV wordt het STAP-budget (max. €1.000 incl. btw) als voorschot aan Into Academy uitbetaald. Hier heb jij verder geen omkijken naar.


Mocht het om een of andere reden niet worden toegekend, dan kun je je inschrijving kosteloos verplaatsen. En bij een volgende STAP-aanvraagperiode (januari)  nogmaals proberen of kosteloos annuleren.


Dit vertellen de deelnemers

These slides will be slide-able on the live version of your page!

'Nu wil ik dat iedereen deze training gaat volgen!'

"Echt gaan! Hier heb je echt wat aan!"
Manon Geerding - Feedback 

'Deze trainingen heb ik echt wat aan!'

"Nu al een paar trainingen gedaan bij Into Academy. En wat ik zo fijn vind is dsat deze trainingen zo praktisch zijn. Zo heb ik veel tools geleerd die ik echt in mijn dagelijkse gesprekken gebruik."
Eveline 
'Oefenen is waardevol!'
Het is leuk dat je direct met de tips gaat oefenen, in de training al. Dat werkt! Ik vond het fijn!!
Kirsten Boersema

INSCHRIJVEN

Je wilt er op tijd bij zijn. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in (uiterlijk 29/10) . Je hebt je aanmeldbewijs nodig voordat jij je STAP-subsidie aanvraagt. Je subsidie vraag je aan op dinsdag 1 november 2022 om 10.00 uur. Laten we samen werken aan #relatiegeluk. Want met iedere training die je bij Into Academy volgt versterk je tenminste één relatie. We zien naar je uit.


Wil je graag advies?

Natuurlijk helpen we je verder.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het STAP-budget?
Goede kans dat je vraag hier tussen staat en beantwoord wordt. 

Toch niet? Natuurlijk hepen we je. Neem je even contact op? Dat kan via e-mail, hallo@intoacademy.nl. Of bel ons, 033-7370459. Graag tot snel.

                   

FAQ STAP

Voor wie is het STAP-budget?

Het STAP-budget is voor iedereen die aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

Je bent ten minste 18 jaar oud en je hebt de AOW leeftijd nog niet bereikt
Je bent EU-burger of partner van een EU-burger
Je bent volksverzekerd. Heb je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad? Dan ben je verzekerd voor de volksverzekeringen.
Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen
Je mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen

Hoe vraag ik het STAP-budget aan bij UWV?

Dit doe je met je STAP-aanmeldbewijs dat je van ons ontvangt zodra je je hebt aangemeld voor een opleiding of training. Met dit aanmeldbewijs en je DigiD kun je op het STAP-portaal van UWV je aanvraag indienen.

Hoe lang duurt het voordat mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

UWV heeft hier maximaal 4 weken de tijd voor. In de praktijk is dit vaak al binnen enkele werkdagen voor het overgrote deel van de aanvragen.

Wat gebeurt er als mijn aanvraag door UWV wordt afgekeurd?

In dat geval mag je altijd kosteloos annuleren of neem contact met ons op om een nieuwe datum te plannen in een ander tijdvak. Je ontvangt van ons een nieuw vooraanmeldbewijs waarmee je je opnieuw kunt aanmelden bij UWV. Neem contact met ons op via mail of bel ons: 033-7370459

Wanneer kan ik met mijn opleiding starten met STAP-budget?

Je kan met je opleiding starten 4 weken nadat je een aanvraag hebt ingediend voor STAP-budget. Zo heeft UWV voldoende tijd om je aanvraag te beoordelen. Kijk in het schema voor een overzicht met tijdvakken en startdata.

Kan ik ook STAP-budget krijgen als mijn werkgever mijn opleiding betaalt?

Dat kan, maar alleen als je opleiding duurder is dan € 1000. Bijvoorbeeld: de opleiding die je wilt doen kost € 1600,-. Dan kan je voor € 1000,- STAP-budget aanvragen en voor het resterende bedrag kan je bijvoorbeeld opleidingsbudget vanuit je werkgever gebruiken.

Ik ontvang studiefinanciering, kan ik dan ook STAP-budget krijgen?

Helaas niet. Het is niet de bedoeling dat er sprake is van dubbele financiering voor scholingskosten vanuit de overheid. Als je studiefinanciering of een tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten ontvangt dan heb je geen recht op STAP-budget.

Vervangt het STAP-budget de aftrek scholingskosten bij de belastingdienst?

Ja. De aftrek scholingskosten was niet voor iedereen toegankelijk. Met het STAP-budget is leren voor bijna iedereen mogelijk. Daarom is de fiscale scholingsaftrek vervangen door een individueel leer- en ontwikkelbudget: het STAP-budget.

Wat gebeurt er als ik de opleiding toch niet kan doen of niet kan afronden?

Je hebt dan geen recht meer op STAP-budget voor die opleiding. Geef dit zo snel mogelijk door aan ons en aan UWV, zodat UWV kan voorkomen dat het STAP-budget betaald wordt of het STAP-budget kan terugvorderen bij ons. Doe je dit niet tijdig, dan kan je voor een periode van maximaal twee jaar het recht verliezen om STAP-budget aan te vragen.

Ik ben al begonnen aan mijn opleiding. Kan ik daarvoor ook nog STAP-budget aanvragen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer een opleiding al is begonnen, kan STAP-budget niet meer worden aangevraagd. Dit geldt ook voor opleidingen die zijn gestart voor de invoering van het STAP-budget.

Wat gebeurt er als het STAP-budget op is?

Dan kan je in een volgend tijdvak weer een nieuwe aanvraag doen. Er zijn jaarlijks zes tijdvakken om STAP-budget aan te vragen. Met uitzondering van 2022 waarin er vijf tijdvakken zijn.

Wat is een bewijs van deelname?

Dit is een bewijs dat je hebt deelgenomen aan de opleiding. Om recht te hebben op STAP-budget moet je een diploma of certificaat halen, of een bewijs hebben dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig was. Zo kan UWV controleren of het STAP-budget daadwerkelijk is gebruikt waarvoor je een aanvraag hebt gedaan. Binnen drie maanden na afloop van de leergang stuurt Into Academy dit bewijs van deelname rechtstreeks naar UWV

Wat gebeurt er nadat ik klaar ben met m’n opleiding?

UWV zal controleren of je definitief recht hebt op STAP-budget en aan alle verplichtingen daarvoor hebt voldaan. Into Academy zal binnen 3 maanden na afloop van je opleiding een bewijs van deelname naar UWV sturen. Het UWV zal dan beoordelen of het STAP-budget definitief wordt toegekend. Je ontvangt hierover een beschikking van UWV.

Klinkt te mooi om waar te zijn, what's the catch?

1. Je mag 1x per jaar een aanvraag doen. Dus of je nu een training van 100 of 1000 euro doet (inclusief 21% btw), je mag het een keer per jaar aanvragen. Er is dit jaar 160 miljoen beschikbaar. Per periode dus 32 miljoen. Dat zijn grofweg 40.000 mensen die de subsidie toegekend krijgen. De eerdere aanvraagperiode was het beschikbare geld steeds binnen 1,5-2 uur op. Het is belangrijk dat je dan ook direct 1 september om 10.00 uur je aanvraag doet. Het voelt bijna alsof je heel graag een soort concertkaartje wil bemachtigen :) Dat gevoel.. Alleen dan nu voor jouw € 1.000 leergeld.
2. Je moet het bij 1 erkend trainingsbureau besteden. Je mag niet een cursus bij School voor Communicatie en een cursus bij Into Academy doen.

Daarom hebben wij leergangen samengesteld zodat je alles eruit kunt halen, zonder ook maar een euro te betalen!

Ik wil drie andere trainingen, kan dat?

Ja, natuurlijk. Wil jij je eigen leergang samenstellen dan mag dat. Kies zelf drie trainingen die jij graag volgt. Laat ons weten welke drie trainingen jij graag volgt.

Hoe ziet een training bij Into Academy eruit?

Thuis doe je het volgende: Je start iedere training met een e-learning, die doorloop je op je laptop of via de app op je mobiel. Je bent hier een 30 - 60 minuten mee bezig. Je bekijkt een video, beantwoordt vragen, leest een (wetenschappelijk) artikel over het onderwerp etc.

Als je die hebt afgerond ben je welkom in de live training. Iedere live training start echt om 9.00 uur. Vanaf 8.30 ben je welkom voor koffie/thee. Om 12.30 is de training afgerond. Je volgt de training bij ons in de Academy, de Kronkels 5a in Bunschoten. Met maximaal acht deelnemers per training, zo heeft de trainer alle aandacht voor jou.

Ik ben hartstikke druk, wanneer vinden die trainingen plaats?

Deze leergang volgen kost je gemiddeld 1 ochtend per maand. Dat moet te plannen zijn, toch? En anders adviseer ik de training Prioriteiten stellen als eerste te doen ;-) En de trainingen worden diverse dagen gegeven, zo is er altijd een dag dat het jou past. Je kan ook je voorkeursdata doorgeven. Bekijk alvast de agenda.