21 oktober 2021 

Meer richting aan je leven

Meer richting aan je leven

BLOG – Mag ik je een vraag stellen? Wat heeft de afgelopen anderhalf jaar met jou gedaan? Ben je aan het denken gezet door corona? Is dat wat je doet wel echt wat je wilt doen? 

Ga jij fluitend naar je werk of studie? 

Een volmondig JA? Super fijn voor je. Je spendeert nogal wat tijd met werk en studie, dus nogal prettig als je dan ook op ‘je plek’ zit. Antwoord jij ‘NEE’ op deze vraag? Sta dan even stil. Wij willen jou inspireren. Ingrid Nagel, directeur van Into Academy vertelt je graag hoe zij al op jonge leeftijd ontdekte dat presenteren één van haar talenten is, dat ze daar haar werk van maakte en waarom het zo belangrijk is dat we ‘doen waar je goed in bent.’ 

"Toen ik als 9-jarige op een camping in Duitsland mee mocht doen met een circusvoorstelling dat het animatieteam organiseerde, mocht ik bedenken welke rol ik wilde spelen. Het ene kind wilde de clown zijn, de ander de jongleervrouw of de olifant. Ik vroeg of ik het circus mocht presenteren; ‘Hooggeëerd publiek…’ Ik ging er helemaal in op, zo deed ik onbewust wat me goed lag en waar ik ook enorm van genoot', vertelt Ingrid."

En wie haar nu ziet weet dat ze een succesvolle presentatiecoach en speechschrijver is. Elf jaar geleden besloot Ingrid haar inmiddels opgedane ervaring als presentatiecoach, speechschrijver, trainer en spreker in te zetten om mensen en hun relaties sterker te maken. 

,,Mijn diepe drijfveer? Zie de mens. Ieder mens doet ertoe en heeft recht op aandacht en erkenning. Het leven draait om relaties, om verbinding. Relaties sterker maken dat is dan ook wat wij onze deelnemers mogen leren middels onze trainingen en trainingsprogramma. Door beter te communiceren. Door zichzelf beter te presenteren. Want echt alles is communicatie.”


Videocursus Meer Richting Aan Je Leven

Corona heeft ons leven drastisch veranderd. Van ieder van ons. Het is zo ongelooflijk belangrijk dat je weet waarom je doet wat je doet en dat je er niet 'bent ingerold, want zo liep het leven'. Pak de regie. Waar ligt jouw talent? ,,Een training die we al fysiek gaven in onze Academy. Maar nu hebben we ook een speciale training gemaakt via onze Online Academy. Coronaproof. Grijp deze tijd aan, is ons devies. En ga met ons op zoek naar je talenten. Daar heb je wat aan in de onzekere wereld waarin we nu leven. Dreigend ontslag? Confrontatie met onszelf. Wie ben ik? Waarom leef ik? Is dit eigenlijk echt de baan die ik ambieer? Het leven dat ik wil leiden? Best serieuze vragen die bij velen van ons nu extra sterk leven. "Met de videocursus Meer Richting Aan Je Leven  laten we de deelnemers met inhoudsvolle, korte opdrachten, inspirerende videos, mindsethacks en een prachtig werkboek, hun (verborgen) talenten (her-)ontdekken.”


Wat is talent? 

Wat talent eigenlijk is? Ingrid: ,,Iets wat je van nature goed kunt en leuk vindt. Vaak heb je meer dan één talent. Sommige talenten zitten verstopt. Het kost tijd om al die talenten boven water te krijgen. Dat is niet ingewikkeld als je jezelf de juiste hulpvragen stelt. En dat is precies wat we gaan doen in de videotraining Meer Richting Aan Je Leven.

Samen met anderen. Een soort APK voor jezelf.


Joepie! Ik heb de cursus 'Meer Richting Aan Je Leven' zojuist afgrond. Het was fijn om te doen en het heeft mij geholpen met nadenken over waar ik de komende periode op wil focussen. Het moedigde mij ook aan om er met mensen in mijn omgeving over door te praten, ook dat heeft me veel gebracht! Na de laatste les moest ik denken aan een liedje met de tekst: 'Show you true colors, let the world see who you are. Don't be afraid to let them show'. Dit neem ik mee als de belangrijkste les! Heel erg bedrank voor de cursus. Ik heb genoten van jullie enorme positiviteit, het maakte dat ik de cursus echt met plezier heb gevolgd!"

- Judith Duijzer


Beter in je vel

Ingrid somt enthousiast op wat je aan de cursus hebt. ,,Je krijgt meer zelfvertrouwen. Jij weet immers waar je goed in bent, en waarin niet. Je maakt betere keuzes. Denk aan een studiekeuze en het wel of niet accepteren van die ene baan. Je hebt meer impact op je omgeving, zowel in de vergadering op je werk, als in dat ene gesprek met je vriend. Daarnaast zit je lekkerder in je vel. Helemaal als je vervolgstappen durft te zetten door bijvoorbeeld een nieuwe hobby op te pakken, vrijwilligerswerk of misschien wel een nieuwe baan of studie. Je krijgt echt meer energie als je doet waar je talent ligt. De tijd vliegt om. Je geniet van wat je doet. Je voelt je geweldig, in plaats van ‘ach…wel goed.’ Dus…,” Ingrid knipoogt. ,,Doe je mee? Ik kan het je aanbevelen om precies dat te doen waar jij goed in bent. Je bent dat waard!”

De videocursus kan je op ieder gewenst moment starten. Gemiddeld zijn cursisten er zo'n 4-8 uur mee aan het werk. Je bepaalt zelf of je wekelijks een module doorwerkt of iedere dag een. Jij kiest. Kosten: 79 euro (inclusief 21% btw). 

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen