Creatieve Reflectie

Soms heb je een moment waarop je vooruit wilt kijken, maar zeker ook terug wilt blikken met een creatieve reflectie. Wat bracht de afgelopen periode jou? Welke momenten wil je inlijsten en welke waren minder succesvol? Welke dag wil je graag nog eens overdoen? En welk moment draag je voor altijd bij je?

Dit kan je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een vragenlijst te beantwoorden en lekker met pen en papier aan de slag te gaan. Maar het kan ook anders. Hoe? Met een creatieve reflectie. Wij hebben voor jou deze originele vorm van reflecteren samengesteld.

Zin in inzicht in hoe de periode voor jou was? Lees dan even verder. Want hier vertellen we je hoe jij zo’n creatieve reflectie aanpakt. Wat bracht dit jaar jou? Breng het in kaart met deze originele vorm van reflecteren: de creatieve reflectie. Voor de creatievelingen onder ons! Plan een fijn momentje in voor jezelf en ga aan de slag. Wil je het resultaat met ons delen? Vinden we leuk! (@IntoAcademy)

 

Maak een Moodboard

Reflecteren kan op vele manieren. Je kan een vragenlijst invullen. Of je hebt eens een goed gesprek samen en stelt elkaar een aantal vragen. Daarnaast kan je ook op een creatieve manier reflecteren. Doordat je met creatieve reflectie uit je hoofd komt ontdek je dat je tot andere inzichten komt. Wat zou er gebeuren als je van jezelf een moodboard zou maken? Een moodboard dat ook laat zien hoe je nu in het leven staat. Dat laat zien hoe jij dit jaar ervaren hebt. Wat was fijn en wat niet?

 

Aan de slag met creatieve reflectie

Het in beeld brengen doe je zo! 

STAP 1
Neem een groot stuk karton in de kleur waarvan je denkt dat die op dit moment in je leven bepalend is (tip: kijk bij een Bruna).

STAP 2
Creëer vervolgens een grote stapel dat in je leven op het moodboard van dit jaar over jou zou kunnen thuishoren:
2.1

Zoek kranten en tijdschriften bij elkaar. Loop daar eens rustig doorheen en kijk naar stukjes tekst, woorden, foto’s, tekeningen, advertenties, etc. waarvan je het gevoel hebt dat die op dit moment bij je leven horen. Gebruik hiervoor ook gerust websites (kijk eens bij magazines, bijvoorbeeld FLOW, EVA, &C en ook op Pinterest kan je los). Print plaatjes, zinsdelen. Knip alles uit en leg ze op de stapel.
2.2

Zoek materialen (van wol, touw, knopen, stof, elastiek) die op dit moment bij je leven horen en voeg ze aan de stapel toe.
2.3

Kijk eens in de natuur rond of je iets kunt vinden dat op dit moment bij je leven hoort en op je moodboard zou passen.
2.4

Vergeet ook niet je fotorol in je camera. Zijn er beelden die absoluut een plekje op jouw moodboard moeten krijgen?

En… wees vooral creatief. Alles mag!

STAP 3
Vervolgens ga je die stapel rangschikken. Wat hoort bij elkaar? Kan je dat ook bij elkaar plakken? En wat juist niet? Wil je echt alles erop hebben? Of kunnen dingen bij nader inzien toch weg worden gelaten? Misschien ontdek je wel dat er nog een gebied mist, zet dan je zoektocht naar materiaal voort. Tevreden? Plak dan alles goed vast op jouw moodboard! 

 

Wat zegt jouw moodboard?

Plan een afspraak met jezelf in jouw agenda. Je zorgt dat je niet gestoord wordt. Neem een lekker drankje, zet een fijn muziekje op, maak het gezellig en pak jouw moodboard erbij. Vervolgens ga je naar je moodboard kijken en vraag je je af wat dat moodboard over je leven te vertellen heeft. 

Deze vragen helpen daarbij:
1. Wat valt er als eerste op?
2. Welke onderwerpen ontdek je?
3. Wat voor gevoel roept dat moodboard als eerste bij je op?
4. Waar zou het moodboard om vragen?
5. Wat voor verhaal zou je over je moodboard schrijven?
6. Wat gebeurt er als je het moodboard op z’n kop bekijk?
7. Kortom: wat heeft de afgelopen periode jou gebracht?

Kortom: Laat het moodboard maar eens een andere blik op je leven werpen.

Goed gedaan!!

Vond je dit een leuke manier van reflecteren, die creatieve reflectie? Laat een reactie achter (hieronder) en deel een foto van je moodboard via social media. Tag je ons? @intoacademy vinden we leuk!

Gaf jouw moodboard jouw nieuwe inzichten en wil je nu echt met jouw talent aan de slag? Bekijk dan eens onze online cursus Meer Richting Aan Je Leven. Je kan 'm nu met hoge korting aanschaffen! 

creatieve reflectie moodboard into academy

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen