Kim
23 september 2022 

Het zit wel goed met mijn Lifestyle & Energy… toch?

De training Lifestyle & Energy staat voor vandaag in de agenda. Eerlijk gezegd denk ik dat het met mijn leefstijl en energie wel goed zit, dus ik vraag me vooraf af of ik er wel wat mee zal opschieten. Maar omdat ik inmiddels uit ervaring weet dat ik vanuit de Into Academy altijd met nieuwe inspiratie thuiskom, heb ik er veel zin in. Kom maar op!

Bij het voorstelrondje vertel ik maar meteen dat ik redelijk conservatief ben als het om eten gaat. Ik heb niks met diëten en supplementen. De nieuwste trends volg ik niet en ook ben ik niet gevoelig voor voedselhypes die komen en gaan. Ja, ik vind het belangrijk om verstandig te eten en in mijn achterhoofd is de schijf van vijf een fijne leidraad. Drie maaltijden per dag, niet teveel snoepen en opletten met fastfood. Groente, fruit, vlees. Aardappels, pasta, rijst. En dat lekker variëren. We doen het er prima op thuis.

Bewegen en sporten vind ik wel belangrijk. Niet tegen elke prijs, maar ik zit zoveel lekkerder in mijn vel als ik regelmatig sport. Dat geeft me energie en maakt me gelukkig. Dus ja… het zit volgens mij best goed met mijn ‘lifestyle en energy’.

Leuk om eens met andere mensen te sparren over gezondheid. Je kunt hier vrijuit praten en ik beken dat ik gisteren na het hardlopen los ging met chocolaatjes en limonade. Gek dat je bij zo’n training toch ergens het gevoel hebt dat je je moet verantwoorden…

Nergens voor nodig overigens. Trainer Martijn neemt ons op ontspannen wijze mee de theorie in van het nut van bewegen en omgang met voeding. Je merkt echt dat het zijn passie is om dit te delen. Kleine stapjes kunnen al leiden tot resultaat. Waar ik altijd wars ben van cijfertjes als het om voeding gaat – calorieën zeggen me bar weinig – krijgt hij het toch voor elkaar om mijn aandacht vast te houden. En ongemerkt leer ik veel over een nog gezondere leefstijl. Ja, er is zeker nog winst te behalen.  

Dat er ongelooflijk veel suiker in bepaalde producten zit, wist ik wel (52 suikerklontjes in een literfles ketchup!), maar hoe dat precies van invloed is op je lijf? In een paar zinnen is het me allemaal een stuk duidelijker, al ga ik dat hier natuurlijk niet uit de doeken doen. Daarvoor raad ik je aan om deze training zelf ook te volgen. Ik denk dat iedereen hier wel iets nieuws leert of gemotiveerd raakt om stapjes te zetten.

Blanco kwam ik binnen. Maar met een persoonlijk energieplan stap ik weer op de fiets (heel gezond!). Ik heb mezelf als doel gesteld om mijn energieniveau beter in balans te brengen. Vooral op het terrein van tussendoortjes is er veel te winnen. Gemotiveerd stap ik thuis de keuken binnen, waar dochterlief net begonnen is om de lunch klaar te maken. Broodjes met knakworst en ketchup heeft ze bedacht. Hmmmm… ik geniet er deze keer toch beduidend minder van…

Inmiddels zijn we een uur verder en wat zat ik net te gapen!. Ik weet precies hoe dat komt en dat maakt me gemotiveerder dan ooit. Klaar met die energiedips! Morgen eet ik een bietenwrap met komkommer en kipfilet! En nu maar gauw naar buiten voor een ommetje. Hoppa!

Geschreven door onze deelnemer Frieda van de Geest

Over de schrijver
Kim
Manager klantgeluk ‘Wees jezelf! Een origineel is altijd meer waard dan een kopie’ Ik houd van klantcontact. En heb de overtuiging dat ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Ik geef de klant graag oprechte aandacht. Daar staan we ook voor bij Into Academy.
Reactie plaatsen