11 maart 2020 

Huiswerkweek: Eindelijk CV maken

BLOG – Kom je thuis van werk of school en dan heb je nog huiswerk. Er zijn niet veel mensen die daar verheugd naar uit kijken. Lekker onderuitgezakt op de bank met een zak chips en Netflix, even bijbellen met een goede vriend of een potje tennis op jouw club heeft waarschijnlijk meer de voorkeur. Maar goed…soms kom je er niet onderuit. Dan is er gewoon nog wat werk dat thuis moet worden gedaan: Huiswerk dus.

Het is natuurlijk niet geheel toevallig. Maar wist je dat het deze week de Week van het Huiswerk is? Ja, het is echt waar. Tegenwoordig heeft bijna elke dag en elke week wel een nationaal of internationaal thema. Deze week dus Huiswerk. Wij gunnen je echt je avondje netflix incluis chips, potje tennis of best friend-belsessie (echt!) toch grijpen we deze week aan om je wat huiswerk te verschaffen. Een beetje met in ons achterhoofd de wetenschap dat we zo vaak tegen onszelf zeggen ‘ja, morgen. Morgen ga ik dat doen.’ We willen vooral jou aanspreken en uitdagen met huiswerk als jij al duizend keer tegen jezelf hebt gezegd ‘het kan geen kwaad eens te gaan kijken naar een andere baan’ of als jij moet naar nieuw werk. Zeg hallo…heb jij je cv al gemaakt? Ga je morgen doen? Wat dacht je ervan om het gewoon eens vanavond te doen?

Test voor inspiratie

Tja, rotklus he, zo’n cv maken? Echt niet leuk. Al die gegevens weer bij elkaar zoeken. Wanneer werkte ik waar? Is deze werkervaring relevant voor een eventuele nieuwe functie? Wie zijn goede referenties? Hoe maak ik een eigentijdse cv die opvalt en wel gelezen wordt, ook al zijn er nog 100 anderen die op dezelfde functie reageren?

Toch een beetje leuk

En? Hoe ging het? Nu heb je op een leuke manier al heel wat bruikbare tips om je CV te maken. Is jouw huiswerk voor deze week (…uhm….deze avond als we streng mogen zijn!!!) toch ook een beetje ontspannend. En… we komen dan misschien een beetje streng over met ons huiswerk en dat ge-wel meteen enzo, maar we bedoelen het goed. We wensen je toe dat je snel jouw droombaan mag vinden. Ook als je ‘opzich best prima zit’ in een huidige baan. Soms kan verandering je zoveel brengen. Heel veel succes!

Ps. Een CV is natuurlijk nog wel meer dan in de quiz behandeld. Wil je echt een super CV hebben? Kom dan eens de training CV maken bij INGRID+ Academy volgen (samen met andere deelnemers in hetzelfde schuitje of één-op-één met één van onze trainers in een Gouden uurtje). Een goede stok achter de deur. Toch? Je bent van harte welkom. Je gaat gegarandeerd naar huis met een geweldige ‘basis cv’ die je enkel en alleen hoeft aan te passen per sollicitatie. We denken ook met je mee over je profieltekst die tegenwoordig echt niet mag ontbreken op je cv. Eén van de moeilijkste onderdelen, weten we uit ervaring.

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen