24 april 2020 

Positieve mindset krijg je zo

BLOG – De meesten onder ons kijken er elk jaar weer naar uit. Koningsdag. Naast dat het een ‘vrije dag’ is, is het voor velen ook een echte feestdag. Even ‘lekker gek’ doen. In oranje. Rood. Wit. Blauw. Oranjetompouces eten. Muziek. Gezelligheid. Koopjes doen. Maar toen opeens: Corona. Koningsdag dit jaar  Woningsdag! Pffffffft. Echt?

Er is voor alles een tijd. Een tijd voor eenzaamheid. Maar ook een tijd voor samen één zijn. Dat kan ook in een 1,5 meter-samenleving. Sterker nog. Zoveel ruimte heb je niet eens nodig. Het begint in je hoofd. Met positief denken.

Positieve mindset

Positieve gedachten maken je sterker, vrolijker en succesvoller. En vaak zijn ze nét zo waar als de negatieve gedachten die ze vervangen. Ga natuurlijk geen dingen roepen die niet waar voelen. Maar geef je brein een aanleiding om te ‘zoeken’ naar redenen waarom je leven een feestje is, en waarom ook Woningsdag heus een feestje kan worden.

Post it op de spiegel

Hoe zorg je ervoor dat je positief denkt? Stel jezelf bijvoorbeeld onderstaande vragen!

  1. Waarom wordt mijn leven steeds leuker?
  2. Waarom wordt dit een prachtige dag?
  3. Waar ben ik vandaag dankbaar voor?
  4. Welke resultaten heb ik vandaag behaald?

Echt, je zult ontdekken dat er antwoorden te bedenken zijn op vragen als deze. Waarom je leven steeds leuker wordt? Je wordt bijvoorbeeld steeds een beetje beter in je werk of je voelt je steeds een beetje zekerder over jezelf. En, waarom het vandaag een prachtige dag wordt? De zon omlijst het met haar zonnestralen of je mag weer gezellig een drankje doen bij je vriendin. ‘And so on.’ Schrijf jouw vragen op een ‘post it’ en plak ze op de spiegel in de badkamer.

Zeker weten dat dit helpt om je mindset weer positief te krijgen! Waar ga jij jouw post-it plakken?

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen