20 december 2021 

Positiviteit booster - Met deze tips kom jij de lockdown wel door

Boost je mentale gezondheid

Met deze 8 tips kom jij de lockdown wel door! 

1. Maak een planning

Klinkt saai. Dus bijt even door, want je gaat er plezier aan beleven. Het werkt top! Hoe zien jouw weken eruit tot 14 januari? Wie ga je wanneer verblijden met een bezoekje? Wanneer ga je die k-klus die al veel te lang op je to-do-lijst staat doen? Plan en doe. Gun jezelf een ritme. En natuurlijk past een chilldag ook prima in zo’n ritme. 

2. Ga op dieet!

Diëten in december? Nee, daar doen we niet aan. Natuurlijk geniet jij deze week van dat extra chocolaatje en al dat heerlijks. Wat ik bedoel is een COVID-dieet. Beperk je tot max. 15 minuten COVID-gerelateerd nieuws per dag. Want om met de woorden van auteur Covey te spreken: bevindt jouw irritatie zich in de cirkel van betrokkenheid of in de cirkel van invloed? Precies.

3. Bel een vriendin

Ok. Klinkt ouderwets. Het werkt. In plaats van alle lange appconversaties (ook fijn) is gewoon een avondje bellen echt leuk! Het proberen waard, toch? 

4. Maak een wandelafspraak met een vriend

Spreek af in een voor jullie beide nieuw gebied; wat valt er allemaal te ontdekken? Kijk eens hier voor mooie wandelplekken met voldoende ruimte voor iedereen: 

5. Upgrade je kookkunsten

Je kan ook heerlijk koken op andere dagen dan 1e of 2e Kerstdag. Nodig vrienden uit en ga uitgebreid voor ze koken! Kook voor elkaar. Probeer en ontdek en verras elkaar met een nieuw gerecht. Deze feestdagen is de inspiratie eindeloos. Zo maakte ik gisteren voor 't eerst caramel; zó lekkerrr.

 6. Spelletjes!

Ja. Waarom speel je alleen op vakantie een spelletje? Welk spel speel jij graag? Qwixx, Skibbo, Rummikub, Keezen, Monopoly, Catan, 30Seconds? Wat het ook is, haal je spellenkast leeg. Plan een spelavond en heb plezier!

7. Zei iemand hobby?

Welke wens staat er nog op je lijstje?

Chinees leren? Haken? Schaken? Dit is het moment; ga het inplannen voor jezelf

8. Eindeloos reizen via boeken

Daar zit je dan onder je dekentje met je glaasje naast je. (Jij blij dat de slijter als essentiële winkel is aangemerkt. 😉) Je staart wat naar buiten of kijkt naar de tv, want er is genoeg te beleven op Amazon Prime, Apple TV, HBO, Disney+ en Netflix. Maar bij deze roep ik je op: pak een boek!  De bibliotheek is open en sponsor anders je plaatselijke boekhandel! Wil je een persoonlijke boekentip; reply maar op deze mail. 

Hier deel ik even een rijtje met boeken die mij inspireerden: 

‘t Hooge Nest - Roxane van Iperen (nr 1/2/3/4 en 5 voor mij)

De Tweede Berg - David Brooke 

Henri Nouwen - Wijsheid en geloof voor elke dag 

Houd je van romans?

Ochtend in Jenin - Susan Albulhawa

Een glimp van jou - Holly Miller

Meer van de thrillers?

Oktober - Soren Sveistrup

Sneeuwwit al gelezen van Samuel Borke? Met Holger en Mia zit je deze lockdown zeker goed!

Central Park van Guillaume Musso verraste me ook positief! 

Meer van de afdeling Grünberg?

De dood in Taormina is verbluffend; er zijn weinige met hem die personages zo diep kunnen omschrijven.  

En leef!

Dit is je leven. Gewoon nu vandaag. Dit moment heb je gehad. Maak er wat van. Verdiep. Verrijk. Leer. Ontdek. En je bent altijd welkom om nu eens de training Meer Richting Aan Je Leven te gaan volgen! Nu geen €179 maar €79. Zo houd je geld over voor dat ene menu die je plaatselijke ondernemer aanbiedt! 

Ondanks alles; fijne kerst!

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen