14 februari 2022 
in Nieuws

3 tips voor Meer Zelfvertrouwen

NIEUWS – MEER ZELFVERTROUWEN

MOGEN WE JE DRIE TIPS GEVEN?

3 Tips voor meer zelfvertrouwen

Begin klein. Kies 1 tip. 
Pas hem toe. 
Groei in zelfvertrouwen.

Tip 1: NOTEER JE COMPLIMENTJES
Krijg je een compliment? Ontdek je een talent? Verliep een situatie dankzij jouw inbreng goed? Noteer dat! 'Huh, wat, echt?' Ja, noteer dat compliment, je opgemerkte talent en houd eens een periode een lijstje bij. Kan gewoon in je telefoon. Doe dit doorlopend, en je raakt ervan doordrongen dat jij er mag zijn en een positieve impact hebt op velen! Ga je het doen? Gewoon vandaag al beginnen. Noteer deze dan alvast: 'ik ben goed bezig'. 


Tip 2: ZET KLEINE STAPJES
'Vertrouwen komt te voet en gaat te paard' Zo werkt het ook met jouw zelfvertrouwen. Dus zet kleine stapjes. Ben jij meestal stil bij een vergadering? Stel jezelf ten doel dat je de eerste drie vergaderingen een opmerking maakt. Dat hoeft niet geestig, mega intelligent of scherp te zijn. Gewoon wat zeggen. Zo bouw je zelfvertrouwen op, en voordat je het weet ben jij degene die de discussie voert ;-) 


Tip 3: KIES ZORGVULDIG MET WIE JE OMGAAT. 
De Engelse psychologe Lynda Field zegt ‘Succes trekt succes aan, net zoals negativiteit meer negativiteit aantrekt. Ga om met mensen die je bewondert en je wordt gestimuleerd om zelf succes tot stand te brengen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.’ Heb jij veel mensen in je omgeving die je aanmoedigen, stimuleren en bemoedigen? 


Wil jij meer? Misschien is de training Zelfvertrouwen Versterkt iets voor je? Je mag ook altijd even bellen voor persoonlijk advies: 033-7370459. Happy to help!

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen