22 september 2020 

Beseffen of zich beseffen?

Kun jij wel een opfriscursus Nederlands gebruiken?

BLOG – Is het nu ‘Ik besef me dat ik fout zat’ of ‘Ik besef dat ik fout zat’? Werkwoorden als beseffen levert menigeen nogal eens hoofdbrekens op. In dit artikel van De Speld geeft het werkwoord beseffen er zelf maar een draai aan. En dat voelt als een hele opluchting. ‘Ik ben dan officieel misschien niet wederkerend, maar ik voel me wel zo. Snap je?’

Niet saai; beloofd
Wil jij, ondanks tegengesputter van het werkwoord zelf, voor eens en voor altijd weten hoe je het wèl hoort te gebruiken? 😉 Krijg tips en trucs in onze Training Foutloos schrijven. Want natuurlijk hebben we het ooit allemaal geleerd…je weet wel; het ex-kofschip, fokschaap, samenstellingen, incongruente zinnen, verwijsnaamwoorden en ja…wederkerende werkwoorden, etcetera. Maar…hoe zat het ook alweer? Wij dagen je uit. Investeer drie uur van je kostbare tijd in een 100% NIET SAAIE opfriscursus Nederlands en wij beloven je dat je complimenten krijgt over je perfecte Nederlands. Echt!

Tot inkeer
Ik besef dat ik nog geen antwoord heb gegeven op de vraag in de allereerste zin. Oh…daar is je antwoord al :-D. Om het allemaal een beetje duidelijk te houden hopen we maar dat het dwarse werkwoord in een volgend artikel van De Speld tot inkeer zal komen en zegt: ‘Ik besef dat ik fout zat’…

Waarom is het eigenlijk belangrijk om de Nederlandse taal op de juiste manier te gebruiken? Lees het hier.

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen