19 mei 2020 
in Nieuws

Doe waar je goed in bent

Ontdek je talent op Insta

BLOG – Hey jij daar. Ga jij fluitend naar je werk of studie? Een volmondig JA? Super fijn voor je. Je spendeert nogal wat tijd met werk en studie, dus nogal prettig als je dan ook op ‘je plekkie’ zit. Antwoord jij ‘NEE’ op deze vraag? Ho. Sta dan even stil. Wij willen jou inspireren. Ingrid Nagel, directeur van Into Academy vertelt je graag hoe zij al op jonge leeftijd ontdekte dat presenteren één van haar talenten is, dat ze daar haar werk van maakte en waarom het zo belangrijk is dat we ‘doen waar je goed in bent.’

 ,,Mijn eigen talent voor ‘goed kunnen presenteren’ zat er al vroeg in. Toen ik als 9-jarige op een camping in Duitsland mee mocht doen met een circusvoorstelling dat het animatieteam organiseerde, mocht ik bedenken welke rol ik wilde spelen. Het ene kind wilde de clown zijn, de ander de jongleervrouw of de olifant. Ik vroeg of ik het circus mocht presenteren; ‘Hooggeëerd publiek…’ Ik ging er helemaal in op,” vertelt Ingrid.

En dat was precies wat ze beetpakte voor haar loopbaankeuze. Precies tien jaar geleden besloot Ingrid haar inmiddels opgedane ervaring als presentatiecoach, speechschrijver, trainer en spreker in te zetten om mensen en hun relaties sterker te maken. ,,Mijn diepe drijfveer? Mensen in hun kracht zetten. Door beter te communiceren. Door zichzelf beter te presenteren.”

Coronacrisis

Tien jaar lang bouwde Ingrid aan een succesvol lopend bedrijf. Dit jaar kwamen ideeën op om een tweede vestiging te openen. Tot 13 maart jl. Toen werd écht duidelijk dat we met het coronavirus een GROOT probleem op de wereld hebben dat ons állemaal raakt. ,,Het sloeg in als een bom. Dat weekend van 13 maart heb ik 24/7 gewerkt. Schouders eronder. Omdenken. Niet bij de pakken neerzitten.” Maar het was een rollercoaster voor de onderneemster. Welke kant op? Wat heeft zin? Juist nu? Na een paar weken daalde het stof neer en kwam er overzicht. ,,Er was tijd. Tijd om dromen te verwezenlijken. Nieuwe trainingen maken.”

Instagram

Nu presenteert ze dan ook met trots de nieuwe training op Instagram ‘Ontdek je talent’. ,,Een training die we al fysiek gaven in onze Academy. Maar nu hebben we ook een speciale training gemaakt voor het medium Instagram. Coronaproof. Velen van ons moeten door de coronacrisis pas op de plaats maken. Grijp deze tijd aan, is ons devies. En ga met ons op zoek naar je talenten. Daar heb je wat aan in de onzekere wereld waarin we nu leven. Dreigend ontslag? Confrontatie met onszelf. Wie ben ik? Waarom leef ik? Is dit eigenlijk echt de baan die ik ambieer? Het leven dat ik wil leiden? Best serieuze vragen die bij velen van ons nu extra sterk leven. Met de Insta-cursus Ontdek je talent laten we de deelnemers met inhoudsvolle, korte opdrachten, inspirerende stories, mindsethacks en veel praktische tips, hun talent(en) (her-)ontdekken.”

Juiste vragen stellen

Wat talent eigenlijk is? Ingrid: ,,Iets wat je van nature goed kunt en leuk vindt. Vaak heb je meer dan één talent. Sommige talenten zitten verstopt. Het kost tijd om al die talenten boven water te krijgen. Dat is niet ingewikkeld als je jezelf de juiste hulpvragen stelt. En dat is precies wat we gaan doen in de Instagram-cursus Ontdek je talent. Samen met anderen. Een soort APK voor jezelf.” In twee weken heeft een ieder zijn talenten in kaart en een ‘mission statement’ in handen.

Beter in je vel

Ingrid somt enthousiast op wat je daar aan hebt. ,,Je krijgt meer zelfvertrouwen. Jij weet immers waar je goed in bent, en waarin niet. Je maakt betere keuzes. Denk aan een studiekeuze en het wel of niet accepteren van die ene baan. Je hebt meer impact op je omgeving, zowel in de vergadering op je werk, als in dat ene gesprek met je vriend. Daarnaast zit je lekkerder in je vel. Helemaal als je vervolgstappen durft te zetten door bijvoorbeeld een nieuwe hobby op te pakken, vrijwilligerswerk of misschien wel een nieuwe baan of studie. Je krijgt echt meer energie als je doet waar je talent ligt. De tijd vliegt om. Je geniet van wat je doet. Je voelt je geweldig, in plaats van ‘ach…wel goed.’ Dus…,” Ingrid knipoogt. ,,Doe je mee? Ik kan het je aanbevelen om precies dat te doen waar jij goed in bent. Je bent dat waard!”

De training start 8 juni 2020. Kosten: 59 euro (inclusief 21% btw). 

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen