Kim
17 september 2021 

Even voorstellen: Suzan Talma

Voor de Social Skills programma’s die Into Academy faciliteert voor MBO-scholen heeft Into Academy sinds september versterking van trainer Suzan. Tijd om voor te stellen! Ze ziet zichzelf het liefst op een boerderij met heel veel bloemen. Haar leven leeft ze het liefste als georganiseerde chaos, hangt de clown uit en maakt iedereen aan het lachen. Ze sport graag, leest veel en is graag creatief bezig.

Ze was zelf niet altijd de ideale leerling op school, maar weet daardoor heel goed hoe het werkt. Maar tegenwoordig zit ze weer in de schoolbanken en volgt ze een studie Psychologie.  Suzan is getrouwd, heeft vier kinderen en hond Willem. In het schone Twente is waar zij heerlijk in de natuur woont en geniet. Ben je met Suzan: dan is er altijd wat te beleven.

Wat hoop jij mee te brengen?

Nieuwe energie en humor. De doelgroep van MBO-leerlingen vind ik een leuke doelgroep: veel leren en vooral doen. Dat is denk ik ook het verschil tussen docenten en trainers, ik ben praktisch ingesteld. Daarnaast ben ik fijngevoelig, dat helpt mij in het trainen en aanvoelen van een groep.
Hoe maak jij een training interessant?
Als jongeren getriggerd worden in de praktijk is dit mooi draagvlak om te leren. Waarom zou je iets willen leren als je het nut er niet van inziet? Dit is vaak de leeftijd dat jongeren wat achterover gaan zitten, hopelijk zitten ze bij mij op het puntje van hun stoel.

Daarnaast ben ik dol op onrust. Dat klinkt gek, maar een ondernemende houding en ongein uithalen vind ik heel erg leuk. Humor is voor mij heel belangrijk, dat zit echt in mij, dit ga ik zeker inzetten tijdens de trainingen.

Wat hoop je wel

“Op een goede sfeer, veel gelach en veel: doen! Ik hoop dat de jongeren ervaren in de training en de praktijk hoe nuttig het versterken Social Skills is.”

Wat hoop je niet

Dat ze op mij lijken! Ha-ha. Ik was een slimme meid, deed alles met gemak, maar was niet de braafste. Juist omdat ik weet dat relevant onderwijs zo belangrijk is kan dit in mijn voordeel werken als er weerstand is.

Je werkt als ZZP-er voor Into Academy: hoe is dat?

Heel fijn, open en ik word gelijk opgenomen. Je hoort er gelijk bij en iedereen is heel begaan. Ik vind het heel leuk dat ik collega’s heb ondanks dat ik zzp-er ben, alleen ondernemen is soms wel eenzaam.

Echte samenwerking mis ik veel op opdrachtbasis, inhoudelijk naar alles kijken en meekijken is toch anders. Ook om jezelf te blijven ontwikkelen en datgene wat je brengt is het fijn dat er geluisterd wordt met collega’s. Zo kun je ook samen blijven kijken naar het product en het blijven optimaliseren.

Over de schrijver
Kim
Manager klantgeluk ‘Wees jezelf! Een origineel is altijd meer waard dan een kopie’ Ik houd van klantcontact. En heb de overtuiging dat ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Ik geef de klant graag oprechte aandacht. Daar staan we ook voor bij Into Academy.
Reactie plaatsen