21 september 2021 
in Nieuws

De verwachting overtroffen | Fenny over het Next Level Program

Toen Fenny aan het Next Level Program begon had ze niet echt een verwachting. Ze dacht: ik ga in dit programma groeien en ‘gewoon’ wat aan mijn ontwikkeling werken. Zo ging ze het programma in, niet wetend dat het haar dít ging brengen.

Als poliassistent bij Meander Medisch Centrum koos ze twee jaar geleden voor een nieuwe rol met meer uitdaging. In haar nieuwe rol werden er andere competenties gevraagd waarin zij in wilde ontwikkelen.

Waarom Fenny koos voor het Next Level Program?
Ik wilde mij verder ontwikkelen in presenteren, mijn timemanagement aanscherpen en meer leren over  feedback geven. Al deze verschillende dingen komen terug in mijn werk. De bedoeling was dat ik meer in mijn rol kon groeien.

 Wat het programma haar brengt

Een collega zei pas:

‘We hebben een Fenny 2.0!’.

Mijn omgeving merkt op dat ik er meer sta, steviger, met meer zelfvertrouwen. Ik ben nog steeds mijzelf, maar ik voel me zekerder en heb meer tools die ik kan inzetten.

Waarom dit programma?
Sinds de start van het 
Next Level Program kan ik weer genieten van leren. Door de DISC-analyse aan het begin van het programma kreeg ik heel veel inzichten en dacht: ik kan mijn van nature aanwezige sterke punten verder ontwikkelen!

Omdat er een duidelijke samenhang is in het programma maakt het geheel veel meer impact. Je start met het programma en daarmee start je dus ook met een periode waarin je bewust met je persoonlijke ontwikkeling bezig bent. Dit werkt enorm motiverend en hierdoor werk ik doorlopend aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Welke elementen uit het programma hebben je veel gebracht?
Dat zijn er heel veel! De GEK-methode uit de training Feedback heeft mij enorm geholpen om effectief feedback te geven. Ik weet nu wat ik kan doen en hoe, dat geeft veel zelfvertrouwen en rust.

Ik volgde ook de training Presentatie ontwerpen.

Ik presenteer veel, dus de juiste boodschap op de juiste manier overbrengen loopt parallel aan het ‘goed’ doen van mijn werk. Door de praktische en direct toepasbare tips lukt me dat nu goed. Ik had dit van tevoren niet verwacht: maar ik geniet nu zelfs van presenteren.

In de training Effectief vergaderen heb ik geleerd over de rollen die je hebt in een vergadering. Maar ook over de rollen die je kan pakken en hoe je waarde kan toevoegen op zo’n moment. Niet alleen in deze training maar ook in andere trainingen heb ik veel praktische tips opgepakt. Ik weet wat ik nu mag/kan zeggen en doen. Hierdoor kan ik nu veel beter en met zelfvertrouwen mijn plaats innemen.

Fijn zijn ook de boekentips, daar heb ik goed gebruik van gemaakt. Door nog meer te verdiepen heb ik echt een andere manier van werken gekregen.

Ik krijg mijn werk nu gewoon altijd af en heb veel rust gecreëerd.

Wat was een absolute eye-opener voor je?
De intervisiesessies.

Met je eigen fellowgroup waarmee je het gehele programma optrekt ga je dieper in op jouw gedrag en patronen. Dit is soms echt wel confronterend, maar heeft me enorm veel waardevolle inzichten gebracht.

Hoe ervaar je het programma bij Into Academy?
Wat ik prettig vind zijn de kleine groepen van max. 8 personen per training. Door de persoonlijke aandacht in de training voel ik mij echt gezien. Dit geeft snel het gevoel van veiligheid, ook als ik online een training volg.

De omgeving, medewerkers en het programma voelen heel vertrouwd. Je hebt het gevoel dat het bekend is, ook door de andere deelnemers.

Wat maakt het programma uniek?
Als ik andere trainingen volg kan ik nog wel onder de radar blijven als ik iets lastig vind.

Verschil met de trainingen hier is dat ik echt gezien word als persoon en de trainers en medewerkers zich ook in jou verdiepen. Daarnaast is het heel fijn dat de inhoud van de trainingen heel toepasbaar is.

De ezelsbruggetjes zijn simpel waardoor ik ze niet meer vergeet als de training voorbij is. Je gaat daarom gelijk aan de slag met toepassen waardoor je direct een verbetering ervaart.

Hoe loop jij naar buiten?
Altijd met resultaat. In de trainingen ga je niet alleen maar luisteren, maar echt aan de slag. Ik heb altijd veel aantekeningen en oefenmateriaal waardoor ik het makkelijker kan toepassen. Met die positieve energie ga ik op mijn werk dan ook echt ‘doen’ en doorpakken.
Mocht ik tegen een situatie aanlopen in mijn werk, pak ik mijn aantekeningen er nog eens bij.

Wat is het verschil met andere trainingen of programma’s
Verschil met trainingen hier is dat ik praktische tips krijg die ik nooit meer vergeet waardoor ik ze kan en blijf toepassen.

Je loopt altijd met resultaat naar buiten en je bent gemotiveerd om te gaan doen! Je spreekt het ook echt uit.

Vanuit die positieve energie ga ik doen en doorpakken meer hoef ik niet te doen: het gaat vanzelf. Gewoon, gelijk aan de slag en gebruiken in je werk.

De impact is enorm, ik kan wel zeggen dat ik een Fenny 2.0 ben als ik kijk naar de Fenny die net aan het programma begon.

Over het Next Level Program
Met het Next Level Program groei jij in persoonlijk leiderschap. Het programma heeft een integrale benadering. Dat betekent dat wij jouw groei in persoonlijk leiderschap vanuit verschillende vaardigheden aanspreken. Door te leren en te oefenen met effectieve communicatie, kennis over relaties, sterke gespreks- en presentatievaardigheden ga jij jouw skills naar jouw next level brengen.

Hoe? Je doorloopt in drie maanden drie fases; zelfmanagement, communicatie en presentatie. Je volgt training in kleine groepen, intervisie met andere professionals en doorloopt e-learnings in de Online Academy. Vooraf ontvang je een uniek Ontwikkeladvies gebaseerd op de intake met jou en je leidinggevende. In dat advies wordt jouw groeipotentie verbonden met een concreet maatwerkprogramma. 

Binnenkort start er weer een nieuwe groep. Kijk hiervoor op www.intoacademy.nl/next-level-program


Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen