Kim
11 oktober 2022 
in Nieuws

Het ligt voor het oprapen: 1000 euro leergeld

Stel je voor. Je loopt op dinsdagavond een rondje over de prachtige Oostdijk. In de verte zie je botters in strijd met elkaar. De zeilen worden gehesen voor een strijd met  wind en water. Wie is de snelste? De wind waait door je haren na een lange werkdag. Het avondzonnetje verwarmt je nog een klein beetje. Wat is dit toch mooi! Ineens valt je oog op iets. Wat ligt daar bij dat bankje? Het lijkt wel een briefje? Waarom zag je dit net niet? Wat is dit? Je pakt het op. Het is een brief van de overheid. Je opent het gauw! Vlug schieten je ogen over de regels: “Jij ontvangt 1000 euro leergeld!”. Huh? Ik? 1000 euro? Dat is enorm veel geld. Geld wat je goed kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling. Dat wil je wel!

Zo verging het ook een aantal deelnemers van de Into Academy. Ze vonden dan niet letterlijk het briefje in de polder, maar pikten het bericht wel op. Liane, Maria en Willem lopen met mij een rondje door diezelfde polder terwijl ik hen  het hemd van het lijf vraag.

 Vertel eens! Hoe hebben jullie van de STAP-subsidie gehoord?

Liane vertelt dat ze een bericht via de televisie voorbij zag komen. “Meteen voelde ze zich aangesproken, waarna ze zich direct aanmeldde bij de Into Academy voor een leergang”. Maria en Willem merkte deze kans op via Instagram. Het leuke is dat alle drie direct hierna ineens overal het bericht voorbij zagen komen.

We praten verder. Bij Into Academy heb je de keus uit verschillende leergangen. Ingrid en haar collega’s stelden een aantal leergangen samen. Wil je bijvoorbeeld werken aan je communicatie, dan kies je de leergang Krachtig Communiceren, een aanrader. Je leert in de training Motiverend Gesprek alles over het voeren van betere gesprekken. Merk je dat je bij sommige gesprekken steeds in dezelfde negatieve spiraal vervalt? Into Academy gaat met je aan de slag om ervoor te zorgen dat dit verbindende gesprekken gaan worden. Alles om het relatiegeluk te vergroten. Daarnaast volg je de training Feedback geven. Als cadeau volg je de training Effectief Vergaderen of een training naar keuze. Je kiest een training op een gebied waar jij nog beter in wilt worden. Kies jij maar!

Zeg Willem, jij koos voor de leergang Loopbaanadvies. Waarom past dit bij jou?

“Ik heb hiervoor gekozen omdat ik mij op alle andere gebieden afgelopen jaren al ontwikkeld heb. Deze leergang vond ik interessant, omdat ik zelf op dit moment geen werkgever heb. Een DISC-analyse, welke onderdeel is van deze leergang, komt daardoor minder snel op mijn pad. Bovendien is het gaaf om eens iemand mee te laten kijken met betrekking tot mijn manier van werken.”

Liane koos voor de leergang Vitaliteit – met als cadeau een jaarabonnement van Studio C Online. Lekker lokaal! “Ik wilde heel graag in mijzelf investeren. Dat kan in Bunschoten, bij de Into Academy. Helemaal perfect. Ik kan zo op mijn fiets naar de trainingen.”

Maria koos voor de leergang Aantrekkelijk Schrijven. Een leergang met de training Helder Schrijven, Foutloos Schrijven en als cadeau de training Krachtig Mailcontact of de training Content Schrijven. Maria vertelt: “Ik heb veel problemen met mijn spelling en mijn taal. Het lijkt mij erg interessant om te leren hoe ik mijn e-mails beter kan opstellen. Zodat ik bijvoorbeeld sneller een reactie krijg en mensen direct snappen wat ik bedoel. Dit wil ik daarna inzetten voor mijn eigen bedrijf. Bijvoorbeeld voor de verkoop van mijn diensten. Maar ook privé zal ik er zeker de vruchten van plukken.”

Zeg, kost het eigenlijk geld? Betaal ik vooraf of achteraf iets? Een addertje onder het gras?

Direct schudden ze alle drie hun hoofd. Nee hoor, dit kost je helemaal niets. Wat heel fijn is, vertellen Liane en Willem glimlachend. Maria vult aan: “Het budget van 1000 euro is genoeg om de hele leergang te volgen. Kies je een duurdere opleiding, zoals het Next Level Program, dan moet je bijbetalen. Maar dat is in mijn geval niet zo.”

Op dinsdag 1 november om 10:00 uur gaan de lijnen weer open om een STAP-budget aan te vragen. Hoe was de aanvraag? Vonden jullie het ingewikkeld? 

Willem vertelt dat het aanvragen niet ingewikkeld is. “Je meldt je vooraf aan voor een leergang bij de Into Academy. Zij sturen je per e-mail een aanmeldingbewijs. Deze heb je nodig, om daarna via je DIGI-D de aanvraag te kunnen doen. Zonder de codes kan je geen aanvraag doen. Daarna is het aanvragen niet ingewikkeld. Van te voren heb ik een instructiefilmpje bekeken. Ik vond het wel spannend of ik er door zo komen, en het was tijdrovend.“ Maria bevestigt dit. “Het aanvragen op zich was een makkie. Er kan eigenlijk niets mis gaan. Het duurde alleen heel lang voor ik door de wachtrij was. Tussendoor heb ik met een aantal vriendinnen contact gehad die ook in de wachtrij zaten. Ik kon makkelijk mijn andere taken tussendoor doen. Uiteindelijk zag je vanzelf wanneer je aan de beurt was.”

 Samengevat is dit dus het enige waarin je geduld moet hebben. En toch is het een prachtige kans. Je moet er wat tijd voor over hebben. Net als bij het het proberen aan te vragen van een concertkaartje van Coldplay in juli 2023. Toen zat ik ook lang in de wachtrij. Met succes! Liane grinnikt: “Nou, precies dat! Het is het wel waard.” Inmiddels weten we ook dat de 'pot met geld' een stuk groter is en nog groter gaat worden de komende periode. Dus de kans dat jouw aanvraag wordt goedgekeurd neemt toe!

Voor wie vinden jullie het STAP-budget het meest geschikt?

Willem vindt het vooral voor freelancers en zzp'ers een aanrader. “Juist omdat zij meestal geen gebruik kunnen maken van opleidingsbudgetten via een werkgever. Het STAP-budget is een toffe manier om je verder te ontwikkelen, zonder dat het jou persoonlijk geld kost.” Liane raadt het aan iedereen aan. “Een unieke kans om in jezelf te investeren. “ Maria knikt: “Ik vertel het inmiddels overal. We zitten zelf soms zo vast in patronen. Het is juist goed om eens iets anders te doen. Buiten je comfort-zone. Zoals in mijn geval, in iets waarvan ik weet dat ik beter kan worden. Van nieuwe dingen leren word je blij.“

 Wat kies jij?

Lijkt dit je ook wat? Wil jij ook gebruik maken van het STAP-budget? Dat kan! Kies een leergang of drie losse trainingen en meld je aan bij Into Academy. Daarna ontvang je een aanmeldingsbewijs met toegangscodes. Op 1 november zit jij vanaf 9:45 uur in de buurt van je laptop. Alle informatie vind je op www.intoacademy.nl/stap. Persoonlijk advies nodig? Bel gerust via 033-7370459. 

 

Over de schrijver
Kim
Manager klantgeluk ‘Wees jezelf! Een origineel is altijd meer waard dan een kopie’ Ik houd van klantcontact. En heb de overtuiging dat ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Ik geef de klant graag oprechte aandacht. Daar staan we ook voor bij Into Academy.
Reactie plaatsen