08 januari 2020 

Hierrrr met die fles

Proost!

BLOG – De kerstballen staan alweer op zolder. De vuurpijlen zijn de lucht in geschoten. Een kakelvers jaar is daar. Voor veel mensen een moment om te reflecteren op het oude jaar, en een goed voornemen te maken voor het nieuwe jaar. Wij, van INto Academy dachten: ‘We doen eens gek. Laten we goede voornemens maken waarmee we jaren vooruit kunnen.’ Dus hebben we ons het volgende ten doel gesteld: In 2027 voelt iedere Nederlander zich gezien en erkend.

Depri op de bank

We zijn ons ervan bewust dat nogal wat goede voornemens sneuvelen. En snel ook. Maar willen we vaak niet gewoon te veel en te snel? We moeten halsoverkop elke dag gaan hardlopen. Beginnend in de koudste maanden van het jaar, voor iemand die met de auto naar de supermarkt op de hoek gaat, geen gemakkelijke opgave. Of 10 kilo afvallen. Huh wat? 10 kilo! Maar hoe dan?! Nog zo’n goed voornemen: vanaf nu ’s avonds telefoon uit! Geen Whatsapp, Facebook, Insta en wat al niet meer voor jou. Als internetverslaafden die we tegenwoordig zijn, ook geen sinecure. We houden het misschien een week vol. Hoewel je zo goedgemutst het nieuwe jaar inging met al je fantastische voornemens, hang je wellicht twee weken later alweer depri op de bank. Minder alcohol drinken? Ach wat. Bekijk het. Hierrrrrr met die fles!

Begin klein

Het zit ‘m er dus in haalbare goede voornemens te maken. Realistische voornemens. Begin klein. Een schepje minder suiker in je koffie of thee per dag, is een goede start. Begin met per dag een half uur minder op je smartphone te turen. Of… ga voortaan lopend naar de supermarkt, ongeacht de hoeveelheid boodschappen die je nodig hebt (en dus het aantal tassen dat je straks te sjouwen hebt). Als het je lukt, zul je gemotiveerd raken je doelen groter te maken. Wie weet bevalt dat wandelingetje in de frisse lucht voor je dagelijkse boodschappen zo goed, dat je meer en meer actief de buitenlucht in wilt en een jaar later aan de finish staat van een 10 kilometer-loop. En wie weet ben je de zomer van hetzelfde jaar, wel twee weken van de radar. Soms even geen prikkels van de alsmaar roepende online wereld bevalt je wel. Je smartphone blijft thuis ‘en vacance de la France.’

Errug groots en streberig?

Oké, terug naar ons goede voornemen. Leuk hoor, heel Nederland beïnvloeden zodat iedereen zich gezien en erkend voelt. Maar is dat dan zo haalbaar? vraag je je schamper af. We weten het. Het klinkt nogal streberig, en vooral errug groots. Veelste groots misschien wat jou betreft. Maar echt! We hebben er goed over nagedacht! Het hoeft niet dit jaar. Het mag een aantal jaren duren. En…we hoeven niet persoonlijk elke Nederlander gesproken te hebben. Het mag een kettingreactie zijn van mensen die bij ons een training, leergang of masterclass hebben gevolgd om beter te communiceren op allerlei vlakken en die dan weer mensen daarmee beïnvloeden en ‘so on’ en ‘so on’.

#maakrelatiessterker

Daar draait het om: Om verbinding. Om relaties. Daar zit echt geluk. We leren graag beter communiceren door sterkere presentaties te geven op het werk of in het persoonlijk leven. Of beter te communiceren in een Motiverend gesprek. Of beter te communiceren door meer zelfvertrouwen of doordat je letterlijk beter Nederlands schrijft. Wij geloven namelijk dat beter communiceren relaties uiteindelijk sterker maakt. Je relaties met je collega’s, je vrienden en je partner of wat ons betreft die met je oogarts, je pianojuf of je tennisleraar. Ons jaarthema voor 2020 is dan ook #maakrelatiessterker. Een opmaat naar een 2027 waarin iedereen in Nederland zich gezien en erkend zal voelen. Wij trekken ook graag een fles open. Niet omdat we depri zijn over een niet gehaald goed voornemen, maar om een doel dat ons járen zal motiveren.

Dat doel halen we niet zonder jou! Voor die ketenreactie hebben we jou nodig. Vind je het een mooi doel, een goed streven? Ben je ook voor sterke relaties? Help dan mee! Hoe? Eenvoudig deel de hastag #maakrelatiessterker onder passende berichten die je post op social media. Bijvoorbeeld bij die foto van die gezellige lunch met je collega’s of tijdens dat avondje uit met je vriendin. Zo werken we samen met elkaar aan dit prachtige doel. Als dat geen toost waard is. Hierrr met die fles, proost!

Twee vragen voor jou:
1. Welke relatie wil jij sterker maken?
2. Hoe ga je dat doen?
#maakrelatiessterker

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen