Kim
18 augustus 2022 
in Nieuws

Interview uit de Bunschoter: Volg gratis een opleiding bij Into Academy

Volg gratis een opleiding bij Into Academy 

Bij Into Academy kun je nu GRATIS een opleiding volgen. Hoe dan? Met het STAP-budget! 

Into Academy is ijzersterk in communicatie en bevindt zich op De Kronkels 5a. Onder dit dak zijn professionele trainers gesetteld, die meerdere trainingen en leiderschapsprogramma’s geven. Dit doen ze om mensen op weg te helpen, als ze op een bepaald vlak een beetje vastlopen. Alle trainingen en programma’s zijn gericht op het sterker maken van relaties. Met jezelf, je collega, klant of publiek. 

€ 1000,- budget

,,Het is altijd goed om jezelf te ontwikkelen, maar voor veel mensen ligt er een drempel’’, zegt Kim Heuveling, Manager Klantgeluk bij Into Academy. Daarom komt de overheid nu met het STAP-budget. ,,Dit maakt bijscholen zoveel makkelijker!’’ Kim legt haarfijn uit wat dit budget precies inhoudt. ,,Eigenlijk heel simpel’’, glimlacht ze. ,,Je krijgt € 1000,- leergeld van de overheid en dit kun je inzetten voor een opleiding naar keuze om jezelf verder te ontwikkelen.’’ Klinkt te mooi om waar te zijn. ,,Maar dat is het niet!’’, spreekt Kim uit. ,,Eerder kon je scholingskosten ook al aftrekken, maar dan moest je het eerst zelf voorschieten en kreeg je het later terug.’’ Het is nu een stuk eenvoudiger gemaakt; als je een opleiding wil volgen en het STAP-budget aanvraagt, zit je niet met de administratie en hoef je ook niets te betalen. Dit wordt allemaal voor je geregeld. ,,Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden voor de opleiding en het budget aanvraag.’’ Waarbij het vroeger ook lag aan hoeveel je verdiende, is dat nu allemaal gelijk getrokken. ,,Of je nou werkt of niet, of je een zzp’er bent of in dienst; dat maakt allemaal niet meer uit. Als je maar tussen de 18 en 65 jaar bent en geen AOW hebt, kun je gewoon gebruikmaken van de STAP-subsidie’’, vertelt Kim. “Belangrijke voorwaarde is wel: deze €1000 besteed je bij 1 opleider. Gelukkig hebben wij meerdere trainingen en opleidingen in huis dus bij ons zit je goed!”

Aanvragen

Er zijn een aantal momenten per jaar, dat je het budget kunt aanvragen. ,,In maart was de allereerste lichting, in juli de tweede en je merkte toen al dat het al populairder werd’’, zegt Kim. ,,In september en november zijn er weer twee momenten. Je moet echt om 10.00 uur al in de wachtrij gaan staan. Per keer zijn er namelijk 40.000 mensen die een aanvraag kunnen indienen en dat gaat hard!’’ De overheid wil meer geld opzij gaan leggen voor de STAP-budget. ,,Zij hebben ook wel door dat het echt goed loopt’’, geeft Kim aan. ,,Je hebt het geld voor een bijscholing niet altijd klaarliggen. Maar nu heb je het gewoon, dus gebruik het!’’ Je mag het STAP-budget zelfs ieder jaar weer opnieuw aanvragen en inzetten. Zodra een studie meer kost dan €1000,-, dan kun je dat geld als korting gebruiken en betaal je de rest zelf bij. ,,Het STAP-budget geldt niet bij iedere opleiding. Je moet als bedrijf wel een keurmerk hebben. Wij hebben die dit jaar gehaald’’, vertelt Kim. 

Verschillende leergangen

Into Academy heeft nu een aantal prachtige leergangen samengesteld, die je kosteloos kunt volgen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het STAP-budget.  ,,Iedere leergang bestaat uit drie trainingen of gesprekken en een cadeau, zoals een extra training of videocursus. Je hoeft niets bij te betalen! Je STAP-subsidie volstaat’’, laat Kim weten. ,,Je schrijft je in bij onze academy, vraagt het STAP-budget aan en zodra je hiervoor een akkoord hebt, regelen wij de les. Het enige wat jijzelf hoeft te doen, is de opleiding afmaken!’’

De verschillende leergangen bij Into Academy zijn: 

1.  Professioneel presenteren 

Waarin we je graag leren hoe je een presentatie goed ontwerpt, hem overtuigend geeft en met zelfvertrouwen voor het publiek staat. 

- Krachtig communiceren 

Hoe kom je krachtig over in gesprek en hoe geef je goed feedback. 

3. Aantrekkelijk schrijven

Leer krachtig overkomen in teksten. Leer helder en foutloos teksten schrijven en ontdek hoe je ervoor zorgt dat ál je e-mails vanaf vandaag beantwoord worden. 

4. Persoonlijke ontwikkeling

Deze leergang bevat trainingen rondom prioriteiten stellen, omgaan met stress en we gaan op zoek naar jouw talent. 

5. Loopbaanadvies

Hierbij plannen we drie loopbaanadviezen met je in en laten we je naar de training Talent Ontdekt gaan.

6. Vitaliteit - Onze nieuwste leergang

,,Afgelopen week lanceerden wij ook de Leergang Vitaliteit; een leergang waar een training Zelfvertrouwen versterkt in zit, maar ook Omgaan met Stress en onze topper Lifestyle & Energy. Bovendien krijg je daarbij ook een jaarabonnement cadeau van Studio C Online. Hierdoor werk je écht aan meer vitaliteit in je leven. ’, vertelt Kim. Overigens zijn dit allemaal trainingen en opleidingen voor mensen met hbo-werk en denkniveau. Maar ook voor mbo-ers hebben we fantastische trainingen. Die verzorgen wij onder een ander label: School voor Communicatie. Speciaal voor praktische beroepen hebben wij een team van trainers die niet alleen praktische maar ook heel erg leuke trainingen en leiderschapsprogramma’s verzorgen. Ook allemaal te volgen met een STAP-budget.

Ervarend leren

De trainingen zijn in groepsverband met niet meer dan acht deelnemers. Je volgt de trainingen bij Into Academy zelf of bij de School voor Communicatie. ,,Voorafgaand maak je een e-learning, zodat je vast na gaat denken. Vervolgens volg je de trainingen. Deze bestaan uit theorie, maar vooral uit ervarend leren. We laten je lekker aan de gang gaan. Het zijn kleine groepjes en dat creëert ook een veilige omgeving.’’ De kracht van Into Academy en School voor Communicatie  is de persoonlijke aandacht. ,,Wij denken op persoonlijk gebied mee om deelnemers écht te kunnen helpen’’, zegt Kim. ,,Er doen mensen mee aan de trainingen uit alle sectoren. Dat is juist zo leuk! Je ziet deelnemers uit de zorg, de bouw, van kantoor en ga zo maar door.’’

Via www.stapuwv.nl/p/voorportaal kun je je STAP-budget aanvragen. Je geeft aan welke opleiding je wil gaan volgen en binnen vier weken weet je of je het budget definitief zal ontvangen.  

,,Op onze website www.intoacademy/stap vind je alle informatie die je nodig hebt! Ook mag je altijd bellen voor een persoonlijk advies’’, geeft Kim aan. Dit kan via 033-7370459. ,,Neem de STAP! Want het ligt voor je klaar; maak er gebruik van.’’ 


  Dit leuke interview stond op 17 augustus 2022 in de Bunschoter en is afgenomen  door Marloes ter Haar. 

Over de schrijver
Kim
Manager klantgeluk ‘Wees jezelf! Een origineel is altijd meer waard dan een kopie’ Ik houd van klantcontact. En heb de overtuiging dat ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Ik geef de klant graag oprechte aandacht. Daar staan we ook voor bij Into Academy.
Reactie plaatsen