21 juli 2021 
in Nieuws

Into zomergroet - Summer of Love door Ingrid Nagel

Summer of Love

Toch? Wat hadden we grootste plannen; we zouden teruggaan naar de zomer van 1967. De zomer van 2021 wordt er één van overvloeiende, kolkende, gutsende, niet te stoppen-liefde. De campagnes vlogen je om de oren. Al zoenend zouden we van festival naar festival gaan. Het Amerikaanse kauwgommerk Extra Gum ging los (Google maar) en ook de laatste campagne van Suitsupply maakten letterlijk en figuurlijk de tongen los. Posters met ongegeneerd zoenende duo’s verschenen overal in het straatbeeld. Zo wilden ze ons laten proeven aan de summer of love met hun credo ‘The New Normal’.

En nu is het zomer 2021
En, hoe staat het ervoor? Hoe gaat het met je?

Wat een eerste helft hebben ook wij achter de rug zeg! Weet je het nog? De start van het jaar? Weet je nog dat we ooit Ingrid Academy waren? Knalroze. Dat moest anders. Want we zijn uit ons jasje gegroeid. Level up. Dus trapten wij het nieuwe jaar af met een spectaculaire video. Bam. Wij zijn geen Ingrid Academy meer. Vanaf nu zijn wij Into Academy. Vraag je je nu af; over welke video heeft ze het? Bekijk hier de 50-secondenvideo. De reden van ons bestaan? Relaties sterker maken! En daarvoor moet je sterk zijn in communicatie. Relaties sterker maken; met jezelf, je collega’s en je klanten. Alles is communicatie. En dat hebben we geweten, ook kleur is communicatie. Janine zei van de week enthousiast: ‘Ing, ik heb dus gewoon 6 mannen in mijn training; alleen maar mannen.’ En dat is in ons 10-jarig bestaan nog nooit voorgekomen.

Wappies en schaapjes
Een voorjaar die van het ene in het andere uiterste vloog.We hebben dit jaar wappies en schaapjes. Polarisatie is helaas een woord dat je niemand meer hoeft uit te leggen. En tegelijk was het ook het jaar van veerkracht, wilskracht en flexibiliteit. Wilskracht om positief te blijven, er het beste van te maken gezien de omstandigheden. En wat waren die omstandigheden ongekend zwaar. Ruim 20 weken was de Academy dicht. Flexibiliteit werd van al mijn collega’s geëist. We moesten wel. Van live naar online. En ja, dan willen wij ook dezelfde kwaliteit leveren. Dus we gaan niet onze live trainingen online geven, dat werkt niet. We gingen gewoon 15 nieuwe trainingen maken speciaal bedoeld om online te geven. Dat vraagt inspanning en een enorme flexibiliteit. Ik ben ongelooflijk trots op ze. Op mijn team, die in 2020 nog op een hand te tellen was maar nu ook al niet meer! Wat een jaar. Wow.

38 deelnemers zijn gestart met het Next Level Program! Into Academy heeft ook een Online Academy die gevuld is met prachtige e-learnings. Daardoor zijn de trainingen nog rijker geworden.We hebben certificeringen binnengehaald (later meer) en onze nieuwe website ging live. We hebben 20 weken dicht gezeten. Dicht. En we zijn er nog, sterker dan ooit. We hebben gloednieuwe klanten verwelkomd; wat fijn zeg! Ze kochten maatwerk trainingen in zoals overtuigend presenteren, sterker samenwerken en we gaven masterclasses, hebben prachtige programma’s gedraaid op meerdere roc’s rondom social skills. De website werpt haar vruchten af. En we hadden zelfs 1 juli een live event. En morgen gaat de gloednieuwe (online) training live: ‘Meer Richting Aan Je Leven.’ Geweldig toch? Dankbaarheid overheerst.

Veerkracht heb je nodig
Veerkracht. Tjonge, tjonge wat hebben we veerkracht enorm getraind met elkaar! Ja, jij ook. Dan weer naar kantoor, niet naar kantoor, wel live trainen toch online, wel testen niet testen, wel trouwen uh toch niet trouwen etcetera. Om gek van te worden. Of vrolijk. Want ja er waren ook mensen dolgelukkig. 
Deze 1e helft van 2021 was ook het jaar van de mondkapjes, klimaatrampen en hoe verschrikkelijk: een laffe moord! En ik denk dat we deze zomer kunnen leren van Peter R de Vries. Want misschien denk je wel ’wat ellendig dat we in een narco-staat leven, laat de Pablo Escobars maar lekker alleen op Netflix bestaan’ maar helaas. Peter R de Vries is vermoord. Dus Summer of Love; ja iedereen had goede zin. Maar dit is de realiteit. Wat nu dan? Somberen? NEE! Reflecteren? JA! Wat bracht dit jaar jou? Welke momenten wil je inlijsten en welke waren minder succesvol? Welke dag wil je graag nog eens overdoen? En welk moment draag je voor altijd bij je?

Wat zegt het 8-uur journaal?
Weet je wat Peter R de Vries vertelde in een interview met Ruud de Wild? Lees even mee.

Ruud de Wild: ‘Maar ben je dan nergens bang voor? Nooit?’ Peter R de Vries: ‘Nee, bang ben ik niet.’ Ruud de Wild: ‘Als je weet dat de eindigheid aan je deur staat te rammelen, dat lijkt me toch geen lekker gevoel?’ Peter R de Vries: ‘Ik heb liever dat iemand een bos bloemen komt brengen. Maar goed it comes with the package. Ik ben misdaadverslaggever.’ Ruud de Wild: Ik heb wel het idee dat de klappen bij jou vallen omdat je misschien wel het minst bang bent. Peter R deVries: ‘Nou ja, ik ga de dingen niet uit de weg. Bended knee is no way to be free. Ik buig voor niemand, wat dat betreft.’ Ruud de Wild: Ik hoop het niet natuurlijk maar stel je voor, je loopt vanmiddag onder tram 13 en je bent er niet meer. Wat moet er vanavond in het 8 uur-journaal gezegd worden? Ze openen met jou: Peter R de Vries is niet meer. Wat wordt er gezegd over je? Peter R de Vries: ‘Dat ik een goede vader was.’ Ruud de Wild:‘Niks verder?’ Peter R de Vries: ‘Voor de rest maakt me niet uit.’ Bron: Instagram @ruuddewild.

Kies het leven.
Bam. De kern. Dat ik mijn zomerblog 2021 zou eindigen met Peter R de Vries, wie had dat ooit bedacht? En precies dat bedoel ik mensen. Nee, je hebt geen invloed op wat je overkomt in je leven maar ja, ja en nog eens ja je hebt wel invloed op hoe jij omgaat met datgene wat je overkomt! Wat wil jij achterlaten? Waar wil jij om herinnerd worden? Besteed je daar nu je tijd aan? Waar wil jij een steen verleggen? Waar maak jij je druk om? Wat vind jij belangrijk? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen, waar maak jij je boos over?

Reflectie-oefening cadeau
Ik hoop je op weg te helpen. Want jij leeft. Nu. Niet morgen. Niet overmorgen maar nu. Leef dan ook! Dat zijn we verplicht aan alle mensen die ons voor zijn gegaan: LEEF. En kies. Mag ik je helpen om inzicht te krijgen in jouw wensen voor jouw leven? Alsjeblieft, hierbij de prachtige reflecterende oefening ‘mijmeren in ouderdom’ cadeau.  Je kan het gratis downloaden, print het en ga ermee aan de slag.

Zoek de stilte. Ga ervoor. Neem de tijd. Doe je ogen dicht en verras jezelf met de inzichten die deze visuele oefening je geeft! Wil je delen dat je deze oefening maakt? Zo inspireer je ook weer anderen om te reflecteren en te kiezen voor het leven. Dankjewel (@IntoAcademy op LinkedIn of op the Gram).

Of ik zin heb in deel 2 van dit jaar?
Jazeker! En hoe. We starten niet alleen de 2e editie van ons Next Level Program (en hebben de lessons learned verwerkt waardoor het programma nóg beter is!) maar er starten ook 3 nieuwe collega’s. Hoe geweldig. En natuurlijk die 3-daagse masterclass Professioneel Presenteren die van 8-10 december gaat plaatsvinden speciaal voor sprekers; nu al zin in! En dan het groeiprogramma van EO Network(accelerators) waar ik zelf onderdeel van ben; dat belooft wat.

Het wordt tijd om te laten zien wat Into Academy allemaal doet; want naast onze hbo en wo-programma’s draaien we al jaren prachtige mbo-programma’s bijvoorbeeld rondom social skills. Enfin, veel te veel om nu op te noemen. Maar ja, ik heb enorm veel zin om onze deelnemers te helpen groeien maar ook om mijn team naar het next level te brengen, om zelf te groeien en te ontwikkelen.

Practice what your preach
Zo typ ik deze blog terwijl ik net uit een Google meet  kom met o.a. een Emeritus Prof. Dr. Lifelong Learning. Ik bedoel maar. Emeritus. Een leven lang leren stopt nooit. Wat een geluk. Dus ja. Train yourself to be better. Keep growing. Groei je met ons mee?

Enjoy your summer en voeg er vooral veel love aan toe!
Tenslotte komt liefde in vele vormen, krijgen we toch nog onze summer of love.

Liefs,
Ingrid Nagel

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Ingrid-Nagel
Door

Ingrid-Nagel

op 22 Jul 2021

Zo waar. Let's celebrate LOVE!

Reactie plaatsen