20 april 2023 

Ontwikkel je vaardigheden: De kracht van trainingen

Heeft trainen zin? Dit vertellen de onderzoeken ons. 

De kracht van trainen

Waarom kies je voor de groei-licentie van Into Academy? Hoe nuttig is trainen nu echt? Zijn communicatietrainingen, trainingen in sociale vaardigheden effectief? Het antwoord is JA. Talrijke studies hebben aangetoond dat trainingen gericht op sociale vaardigheden positieve resultaten opleveren, zowel op individueel als op organisatorisch niveau. Hier zijn enkele voorbeelden van bevindingen uit onderzoek:

Reden 1 om te trainen: Communicatievaardigheden versterken

Onderzoek heeft aangetoond dat trainingen in communicatievaardigheden kunnen leiden tot verbeterde communicatie en interactie tussen teamleden, wat kan bijdragen aan betere samenwerking, verhoogde tevredenheid en verbeterde teamprestaties [1]. Alles is Communicatie; kies voor groei-licentie van Into Academy.

Reden 2 om te trainen: Verbeter leiderschapsgedrag 

Leiderschap en management. Studies hebben aangetoond dat trainingen in sociale vaardigheden voor leiders en managers kunnen leiden tot verbeterd leiderschapsgedrag, betere teamresultaten, en hogere medewerkerstevredenheid [2]. 

Reden 3 om te trainen: Conflictbeheersing 

Onderzoek heeft aangetoond dat trainingen in conflicthantering en probleemoplossing kunnen leiden tot verbeterde vaardigheden om conflicten op te lossen en constructief om te gaan met uitdagingen op de werkplek, wat kan bijdragen aan verminderde spanningen en verbeterde relaties [3].

Reden 4 om te trainen: Versterk relaties, hogere klanttevredenheid

Empathie en interpersoonlijke vaardigheden Studies hebben aangetoond dat trainingen in empathie, emotionele intelligentie en interpersoonlijke vaardigheden kunnen leiden tot verbeterde interpersoonlijke relaties, klantgerichtheid en klanttevredenheid [4].

Reden 5 om te trainen: Stressmanagement en welzijn 

Onderzoek heeft aangetoond dat trainingen in sociale vaardigheden medewerkers kunnen helpen om beter om te gaan met stress en het bevorderen van welzijn, doordat ze leren effectief om te gaan met sociale situaties en relaties die stress kunnen veroorzaken [5].

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van studies kunnen variëren en dat er mogelijk tegenstrijdige bevindingen zijn in verschillende onderzoeken. Het is raadzaam om gebruik te maken van betrouwbare bronnen en de specifieke behoeften en context van de organisatie in overweging te nemen bij het evalueren van het bewijsmateriaal en het nemen van beslissingen met betrekking tot sociale vaardigheidstrainingen op de werkplek.


Referenties:

1.    Jones, J., & Bearman, M. (2014). The effectiveness of communication skills training for increasing satisfaction, team consensus and team cohesion across stakeholder groups. Journal of Interprofessional Care, 28(4), 308-310.

2.    Day, D. V., & Halpin, S. M. (2004). A meta-analysis of the influence of goal setting on performance in small task groups. Small Group Research, 35(1), 69-106.

3.    De Dreu, C. K., & Weingart, L. R. (2003). Task versus relationship conflict, team performance, and team member satisfaction: A meta-analysis. Journal of Applied Psychology, 88(4), 741-749.

4.    Goleman, D. (1998). Working with emotional

5.    Brouwers, S., Tomic, W., & Bolman, C. (2011). Stressmanagementtraining op het werk: Een meta-analyse naar de effecten van trainingen gericht op stressmanagement op welzijn en stressgerelateerde uitkomsten. Gedrag & Organisatie, 24(2), 89-113.

Over de schrijver
Bewust groeien. Een sterker mens te worden. Hoe? Door je vaardigheden in communicatie, presentatie en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Door te reflecteren op jezelf. Welkom in de Academy.
Reactie plaatsen